懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

我三年前生左嗰囡,都算健康!第二胎喺意外懷孕既,懷孕之前一直都有做開運動,飲食都喺少油少鹽,碳酸飲品幾乎無掂過!本身諗緊呢胎應該無咩問題,點知前幾日做結構性超聲波check出B B有嚴重既先天性心臟病,心情跌到谷底,最心寒既喺今日我阿媽同家姐喺谷度話有可能我飲食唔注意,啲飯食半碗多DD,見我老公唔喺好強壯就話有可能喺我老公既精子唔喺幾好!當場我就退出個谷,打算去搵我朋友傾訴,我朋友依家懷孕33週,佢見我已經決定左要做引產手術,話我太唔注意自己身體,就住個囡,個囡要我抱,我都會抱喺大髀度,因為佢都有個仔,當佢有第二胎之後就無抱過個仔,一次都無!

民房

Thoichauman 發表於 21-1-25 21:50
我三年前生左嗰囡,都算健康!第二胎喺意外懷孕既,懷孕之前一直都有做開運動,飲食都喺少油少鹽,碳酸飲品 ...

我自問我真喺做無到連阿囡都唔可以抱,同埋BB心臟有問題喺關飽小朋友事?如果真喺關心我就應該check清楚先天性心臟病喺因為咩嘢原因造成既,醫生都無辦法俾一個確實既答案!點解要一味去指責我,我聽完佢哋既說話真喺好心寒,失去左嗰B B我都好心痛,喊左幾日調整好心態去面對現實!點解我會有呢啲親人同朋友

男爵府

Thoichauman 發表於 21-1-25 21:50
我三年前生左嗰囡,都算健康!第二胎喺意外懷孕既,懷孕之前一直都有做開運動,飲食都喺少油少鹽,碳酸飲品 ...

可以弱弱一問,請問你bb心臟有咩問題?

子爵府

Thoichauman 發表於 21-1-25 21:55
我自問我真喺做無到連阿囡都唔可以抱,同埋BB心臟有問題喺關飽小朋友事?如果真喺關心我就應該check清楚先 ...

你bb唔健康要放棄佢都係迫不得已嘅決定,當年我嘅bb好健康正常,但我家姐因為自己唔想生,所以都唔想我生到,成日叫我唔好要,我老豆又因為覺得我有個仔無多餘俾佢,所以話個仔嘥錢叫我唔好要,我呢d屋企人仲令人心寒喇,岩岩生左細b,我由懷孕到而家生左個幾月都通知佢地我生左,費事又俾人挑撥離間,我覺得我兩個仔比起佢地更重要同親密

水晶宮

noodle_noodle 發表於 21-1-27 19:49
你bb唔健康要放棄佢都係迫不得已嘅決定,當年我嘅bb好健康正常,但我家姐因為自己唔想生,所以都唔想我生 ...

你家姐心地咁差嘅.....
自己唔想要點解都唔想個妹要...

子爵府

Nbs 發表於 21-1-28 00:06
你家姐心地咁差嘅.....
自己唔想要點解都唔想個妹要...

佢驚我老豆鍾意我生男孫,令佢失寵

大宅

noodle_noodle 發表於 21-1-28 05:49
佢驚我老豆鍾意我生男孫,令佢失寵

坦白講,你姐姐想法很幼稚

洋房

回覆 Thoichauman 的帖子

聽到這件事我也覺得很難過,我也明白失去的痛苦,當時花了快一年時間才漸漸放下。寶寶的不幸我相信唔關飲食和抱阿囡事,希望媽媽不要太傷心,能早日平復心情。

大宅

我自問我真喺做無到連阿囡都唔可以抱,同埋BB心臟有問題喺關飽小朋友事?如果真喺關心我就應該check清楚先 ...

i feel sorry for you... D傳統到爆果班係會有好多迷信思想。我自己大肚,有個14m bb,我完全理解小朋友其實無得話唔抱就唔抱,而且亦無科學根據懷孕唔可以抱bb... 飲食果D更加不再話下。為母則強。遠離令你唔開心的人。先養好身子,小天使會再來的。

複式洋房

懷孕路上唔易行呀, 一次就睇到佢地的人性, 既然唔關心仲要落井下石, 就以後都唔好再接觸, 最緊要老公都有support你, BB會再番黎架~ 加油呀媽媽

首頁

尾頁

跳至