時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

scmp都咁低能
真係算把啦
對所謂記者唔會再有任何期望

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

SCMP記者和編審有無帶腦返工? 無核實現況就刊登, 現在想推卸責任? 黑媒係作家不是記者
當區議員做謠生事, 可恥!

公爵府

2024勳章

goosy83 發表於 21-1-25 22:59
張相人地比既,但無提過caption有問題

圖就 remove 左, 但啲字仲係度

伯爵府

SaSally 發表於 21-1-25 23:03
即係賴個小強區議員

曱甴區議員正垃圾

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

4罐罐頭3罐掉轉, 梗係開唔到啦.

個議員有心製造謠言, 會唔會俾政府告?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁大個人,人講乜就寫乜?
點做記者

侯爵府

黑記
交代 交代 交代
咁樣,政府有冇提供膠袋?
如果有,有冇收番 膠袋徵費?
曲….…
交代 交代 交代 交代

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

黑記處處根本蛇鼠一窩知呃唔到人先刪相,根本就一向都無恥地抹黑香港政府&警察

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

圖係人地俾,咁內文呢?內文自己寫架喎,冇得賴架喎...
仲有幅圖自己唔睇清楚就出架啦?乜做傳媒做得咁兒戲嘅? 定係有心作失實報道呢?

男爵府

白毛毛 發表於 21-1-25 23:28
SCMP呢個愚子呢次算可教,肯認錯,原因佢啦

唔覺得佢有認錯喎佢字又無改
標題大大隻字

子爵府

SCMP由黑暴開始已經無咩公信力,而家擺明推缷責任,人俾就登,不用fact check ,衰咗就懶,仲有咩新聞報導是值得睇

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

其實Scmp删咗幅圖隔好耐先出澄清及道歉,原本肯定諗住就咁算數。但不停再有 'shame on you', 'fake news' 等等既留言,佢先肯篤灰跪低。不過總好過傷港電台,仲要死撑,無恥到譴責話佢哋不實報導既人添!

lky3107    發表於 21-1-26 16:15
emilypyhui    發表於 21-1-26 13:36

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

可以向邊度投訴?

男爵府

Piaget 發表於 21-1-26 01:51
其實Scmp删咗幅圖隔好耐先出澄清及道歉,原本肯定諗住就咁算數。但不停再有 'shame on you', 'fake news' ...

睇佢地支持者話
個內文係講賓館無罐頭刀同煮食工具提供,唔係指政府
而有罐頭真係無易拉環
所以佢地係陳述事實

其實記者明知入去住48小時
野食同旅行煮食用具都唔帶定d入去,而家拎埋本身派俾居民d野食都無人拒絕你
一大班人為左其中一罐開唔到既午餐肉,講左三日無野食,真係俾外國掩住半邊嘴笑

珍珠宮

牛年勳章

goosy83 發表於 21-1-26 02:12
睇佢地支持者話
個內文係講賓館無罐頭刀同煮食工具提供,唔係指政府
而有罐頭真係無易拉環

係d妓者低能,專登反轉所有罐嚟影,被人篤爆係易拉罐之後,發現其中one and only one 一罐梅林牌係無易拉蓋之後,就如獲至寶咁,真係超級低能!

男爵府

Piaget 發表於 21-1-26 02:30
係d妓者低能,專登反轉所有罐嚟影,被人篤爆係易拉罐之後,發現其中one and only one 一罐梅林牌係無易拉 ...

如獲至寶呢個詞真係好
全部人集中想食罐午餐肉,又講到迫南亞人食呢one and only one罐頭
其他食物唔係食物黎架

大宅

回覆 bosch 的帖子

笑死

男爵府

回覆樓主:

好地地的罐頭,要倒轉來影,本身就係立心不良(一罐就話唔覺意,罐罐都反轉?)

寫報道的記者,如果唔係立心不良,就係不負責任,或者兩者兼之

黑記,收檔吧

emilypyhui    發表於 21-1-26 13:37

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

goosy83 發表於 21-1-26 02:37
如獲至寶呢個詞真係好
全部人集中想食罐午餐肉,又講到迫南亞人食呢one and only one罐頭
其他食物 ...

佢地咁想食就要諗辦法開. 用菜刀角拮拮下劈劈下就可以開到罐午餐肉啦.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至