自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

分手就唔好再講佢了,放唔低嘅就一齊返。咁嘅男人都跟到10年,唔好再浪費青春啦,單身都起碼唔會俾人鬧啦。

男爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:47
都係電話費同上網費, 幾百蚊, 佢當時嫌煩同想賺積分啫.....
講真, 幫我交幾百蚊, 都一直受佢語言欺凌
...

咁頂多$600/月 ,唔洗煩啦...分手無錯,結婚都唔會幸福

伯爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:34
分手後, 男方一邊求你復合, 一邊cut哂過去幫你交的自動轉賬

男方仲話覺得呢個係兩件事,話吾應該洗既錢就 ...
分咗手仲要幫你交自動轉賬? 你都好唔知醜喎, 還要係到呻

日月水火    發表於 21-1-27 15:00
Campenella    發表於 21-1-27 14:28
鼠鼠鼠    發表於 21-1-27 13:18

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:41
我寫上來一來係呻下
二來真係好想問下大家
求人復合同cut哂幫你交啲自動轉賬真係兩件事, 要分開講?
樓主上來呻下, 我相信各位jm 包括我會好歡迎。
我認為, 有jm話齋, 不必要幫你交auto pay 既, 但既然佢要求復合, cut auto 似乎冇咩誠意。
男方認為2件事, 老點你而已。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

EMILY03 發表於 21-1-27 11:50
分咗手仲要幫你交自動轉賬? 你都好唔知醜喎, 還要係到呻

sorry, 我重點吾係為果啲自動轉賬交費, 幾百蚊我又吾係俾吾起!
係我覺得佢一邊cut自動轉賬, 一邊叫復合, 吾知咩心態
上嚟呻下啫

不喜勿插, 謝謝。

複式洋房

kwhkwh 發表於 21-1-27 11:52
樓主上來呻下, 我相信各位jm 包括我會好歡迎。
我認為, 有jm話齋, 不必要幫你交auto pay ...

終於有人明我想講咩啦, 謝謝你

佢仲口口聲聲話咁多年, 當我係屋企人一樣....咁可能真係大家對「屋企人」既定義真係好大分歧

侯爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:49
佢覺得佢好好, 好偉大, 俾屋我住, 有飯我食, 已經係十二分之好......
我以前成日諗住, 是旦啦, 好好醜醜, ...
咁老老實實, 你自己有冇返工?
如果你有經濟能力既, 好似其他jm 話齋,飛得遲啦。
舊既5去新既不來。

子爵府

分手後, 男方一邊求你復合, 一邊cut哂過去幫你交的自動轉賬

我係你係Black咗佢啦..一了百了..唔駛再比人煩..相信自己可以搵到個更好.

侯爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:55
終於有人明我想講咩啦, 謝謝你

佢仲口口聲聲話咁多年, 當我係屋企人一樣....咁可能真係大家對「屋企人」 ...
我好怕呢d 「口口聲聲」的人。你同佢, 怕且呢1x年,莫講結果,你未必享受過程。
既然結果又冇, 過程又冇,要來做乜?

子爵府

樓主同男朋友性格南轅北轍,一個孤寒計較,唔喜歡別人響自己身上搵着數,另一個貪小便宜,喜歡響人哋身上搵着數.....咁樣點會合得來,早啲分手,放過大家。

日月水火    發表於 21-1-27 15:03
Campenella    發表於 21-1-27 14:33

瑪瑙宮

大廚勳章

Block。。。不用覆。。。原本分手已是頂唔順佢太眼緊。。。直接了當。。自己的錢自己付。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

複式洋房

kwhkwh 發表於 21-1-27 11:56
咁老老實實, 你自己有冇返工?
如果你有經濟能力既, 好似其他jm 話齋,飛得遲啦。
舊既5去新既不來。

好在我一直有返工, 唔係一定賤過地底泥
以前佢隔一排就問我返工搵幾錢, 總之就想用左我啲錢先,
但佢自己既人工係我兩倍囉......

侯爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:00
好在我一直有返工, 唔係一定賤過地底泥
以前佢隔一排就問我返工搵幾錢, 總之就想用左我啲錢先,
但佢自己 ...
jm, 冇左的錢,可以再儲過。
下次, 帶眼識人。你捱得,但應該花在一個值得捱的人身上。

複式洋房

macdullbaby 發表於 21-1-27 11:58
樓主同男朋友性格南轅北轍,一個孤寒計較,唔喜歡別人響自己身上搵着數,另一個貪小便宜,喜歡響人哋身上 ...

兩個人, 我都知一講錢就好X煩, 所以大家清清楚楚好
就算有另一個, 我都吾想有咩金錢瓜葛

但同一個人食餐都拎部計數機出嚟計既人一齊, 真係好辛苦.........你地未必會體會到, 佢真係試過拎個電話出嚟計下餐飯幾錢......

edhepp    發表於 21-1-28 14:15

侯爵府

咁佢要求復合又CUT AUTO PAY又過份啲, 但我覺得始終大家財政獨立會較好, 不過, 男的又係自己懶大方話同你AUTO PAY, 但其實又姑寒扮大方, 呢D先最黑人憎。

公爵府

回覆樓主:

既然覺得分手係正確既就唔需要回覆,除非你想回頭

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

俾閒咩屋你住呀? 比飯你食? 你無得住無得食咩? 你要靠佢? 你而家仲住緊佢屋?

咁同居十年, 叫G都要比錢啦。 咁叫對你好, 好就唔使鬧啦。 當你係乜呀? 養隻貓都要比佢食同住啦。

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:04
我好有興趣想了解下你為乜和佢1x年?佢係專業人士? 貌比潘安?

子爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:04

但係我真係識得一對情侶,佢哋食完一餐飯埋單結帳,決定俾兩蚊做貼士,係一人攞一蚊出嚟夾錢㗎,佢哋樂在其中,好合拍,好滿意呢種相處方式。

所以你地兩個要各自找啱對的人,才會相處愉快。

首頁
12345...11

尾頁

跳至