自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

呢d咪叫做一套講一套

男爵府

回覆 到底是我錯 的帖子

佢有乜條件令你忍佢10年
佢俾乜樓你住先?

同居,租屋雜費真係慳唔少。不過jm你也有付出……

cut 哂autopay係衰d...

如果分手自己搞得掂就重新上路,明天會更好。

我識對同居男女,男係會計師女係空姐,同居中,真係食飯在成班朋友面前AA. 女貪男係專業人士、又有型又有樓有車,自己又有份工先痴住個男。女40+ 花左10年一齊仲係同居。
咁多年,女只係收過男最貴幾千禮物,平日開支都係aa.女又心甘情願。唔講都唔知女同居中係無著數

你的case,各有所需,我又唔會話復合唔好。睇下自己搞唔搞得掂租屋及其他開支

珍珠宮

做乜10年都唔结婚呢?

珍珠宮

回覆樓主:

叫佢慳啲啦

複式洋房

康寶琦 發表於 21-1-27 12:46
我覺得理性地係可分開兩件事,你無錯佢亦無錯。你應該同佢講,除左愛之外,日後行落去面對生活亦有好多野 ...

他真的有說過, 如果要重新識過一個好浪費時間, 吾想再投資

複式洋房

siucl 發表於 21-1-27 12:50

佢有乜條件令你忍佢10年

我認, 我都懶, 吾想花時間精神再同另一個磨合, 但忍也有忍到盡頭的一天......

子爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:34
分手後, 男方一邊求你復合, 一邊cut哂過去幫你交的自動轉賬

男方仲話覺得呢個係兩件事,話吾應該洗既錢就 ...

我覺得佢會cut autopay都好合理
真係兩回事黎,可能係計較都可能係為啖氣,做咩要幫你比啫

咁未block左佢唔好理佢
收拾心情搵過個

男爵府

男有乜條件吸引你

男爵府

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:52

所以佢只係用左10年同你一齊,已經習慣晒。但繼續落去便結婚生仔,現實連人的意志都可以消磨殆盡,到一定時間再十年,廿十年後愛已經變成親情及伴時。你要考慮是否有咁既包容心。你都要好好思考一下呢個男人你仲愛唔愛,到真係唔再搵時你會唔佢唔捨得,最後考慮既如果再繼續落去,你真係包唔包容到佢。好似香港愛情故事的白彪同龔慈恩咁。人生是你的,我只係嘗試提供方向你去考慮,分析及衡量

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:52
我估, 呢個算係男事主的一個優點吧,把佢的想法血淋淋咁話你知。
我更估,呢10年來,佢真係當你係家人,扮野都費時扮,你ok就繼續,5ok就next。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

康寶琦 發表於 21-1-27 12:58
所以佢只係用左10年同你一齊,已經習慣晒。但繼續落去便結婚生仔,現實連人的意志都可以消磨殆盡,到一定 ...

香港愛情故事白彪醒覺同改變, 只係電視先會
我好明白, 一個人係吾會變, 三歲定八十

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你都認為冇分錯手,就無謂再提啦,重新上路吧

大宅

2024年龍年勳章

分咪分囉,其他野唔好理

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:36
男人仲口口聲聲話好愛我....
我真係半點都feel吾到
跟左佢十年, 忍足佢十年, 洗一蚊都鬧, 食飯食剩又話浪 ...

咁似我嘅Ex潮州佬男友,洗我自己錢都吟吟沉沉,成屋企嘅男人夾餸夾最好,剩返嗰啲女人就要食清唔准嘥,出去食湯粉湯麵唔准飲湯,某程度上佢係錫我,但亦都令到我覺得好煩

伯爵府

用錢方式,已經知大家價值觀唔同。
生活上又常與錢有關。
若常以此為導火線,幸福嗎?

侯爵府

不要浪費青春

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

到底是我錯 發表於 21-1-27 11:41
我寫上來一來係呻下
二來真係好想問下大家
求人復合同cut哂幫你交啲自動轉賬真係兩件事, 要分開講?

我嗰陣同前度分手,佢都即刻cut咗我張卡,但其實佢俾咗張卡五年我一次都冇簽過。
佢cut嘅原因係因為班豬朋狗友話分咗手女人一定會攞張卡去碌爆報仇,我俾返張卡佢嗰陣先至知原來佢一早已經cut咗,佢仲求復合。
我話你啲咁嘅孤寒鬼又小家,仲聽埋啲豬朋狗友教你點對付你愛嘅女人,唔好鬼曬我時間

cathngai    發表於 21-1-27 21:24
茶類愛好者    發表於 21-1-27 16:58

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

到底是我錯 發表於 21-1-27 12:54
我認, 我都懶, 吾想花時間精神再同另一個磨合, 但忍也有忍到盡頭的一天......
...
其實佢都係一樣, 費事煩要搵過個
最愛係錢, 其次係自己
佢唔想自己身邊無左個無名無份都肯底既人
再搵都未必搵唔到, 只係又要花一筆錢
佢一邊cut autopay 一邊求復合咪就係搏下你會唔會肯
肯既佢又慳返筆搵新女既錢之餘,
又慳埋平時幫你交既電話費上網費, 又有女繼續俾佢享用/出氣
唔肯佢亦都無損失, 最多咪一條麻甩佬
有需要咪睇下片出去叫下G解決
that's all

大宅

回覆樓主:

反轉講 佢可以話為你付出金錢咁多年 .......

象牙宮

回覆樓主:

分開左,唔幫你交錢正常,求復合未應承,又點會仲幫手交錢呢?覺得佢唔好,就唔好貪錢一齊啦!

首頁
23456...11

尾頁

跳至