3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

回覆 wwaimman 的帖子

唔好意思想插句嘴…我女換學習褲之後成日漏,即使轉size都冇用,咁應該點解決?

大宅

lukelukeu 發表於 21-2-3 18:06
我仔依家4歲
佢出世到3歲都係瞓得好差,嬰兒期我晚晚抱住佢訓,依然晚晚喊幾鑊, 驚醒,到2歲幾,就1星期有5 ...

我哋買咗粒玉俾佢帶~結果係無分別既
但佢好喜歡粒玉,當飾物帶

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-2-17 18:02
我哋買咗粒玉俾佢帶~結果係無分別既
但佢好喜歡粒玉,當飾物帶

希望你小朋友快啲無野啦!

大宅

wwaimman 發表於 21-2-15 22:01
回覆 Welcomebabyhaha 的帖子

試下係2個小朋友面前讚家姐訓覺好叻, 大個女等等, 講多幾次之後同佢講”知道 ...

其實佢1個月會有一日會一覺瞓到天光。我哋就會大大讚賞⋯~可惜,讚完又喊過~~

其實佢係用學習褲訓覺架!佢日頭係自己去廁所~係因為連訓都唔好,所以我哋未需要佢戒褲仔。佢有時半夜都會喊完除褲VV

大宅

lukelukeu 發表於 21-2-17 18:03
希望你小朋友快啲無野啦!

Thank you

大宅

pizza_m56 發表於 21-2-16 22:48
回覆 wwaimman 的帖子

唔好意思想插句嘴…我女換學習褲之後成日漏,即使轉size都冇用,咁應該點解決? ...

轉牌子啦~
我大女量多,因為佢飲水好多,
我換左moony公主片,無漏過!但有點貴。

貴在我真係無再換過床單,又覺得值返

禁止訪問

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-2-17 18:05
其實佢1個月會有一日會一覺瞓到天光。我哋就會大大讚賞⋯~可惜,讚完又喊過~~

其實佢係用學習褲訓覺架 ...

係咪一直以來都要半夜埋身食奶吖?所以慣咗半夜起身?如果3歲可以同佢戒埋夜片啦,有可能訓到半夜着尿片搞到下面唔舒服所以醒~~~我女3歲半夜會自己起身vv~~已經冇同佢着片喇

大宅

FilifalaW 發表於 21-2-20 11:05
係咪一直以來都要半夜埋身食奶吖?所以慣咗半夜起身?如果3歲可以同佢戒埋夜片啦,有可能訓到半夜着尿片搞 ...

3個月時已經戒左夜奶~所以應該唔關事~
其實我一直都想幫佢戒褲仔,但就係大家都訓得唔好,又崩潰,所以一直都無決心~
我老公就話4歲先戒,解決左個訓覺問題先喎

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-2-20 18:36
3個月時已經戒左夜奶~所以應該唔關事~
其實我一直都想幫佢戒褲仔,但就係大家都訓得唔好,又崩潰,所以 ...

佢而家晚晚半夜喊醒都係訓得唔好架⋯還掂都係咁一次過戒埋佢⋯又或者第二日問吓佢點解半夜會喊醒

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-1-27 14:05
BB既時候已經係咁,每晚都會醒,以為大啲會好,但一直都未見起色。

已經試過哂咩收驚啦,飲珍珠粉,飲吳德 ...

有冇試過臨瞓前做按摩?有機會係身體關節位太緊令到佢唔舒服

大宅

回覆樓主:

有冇飲過開奶茶/七星茶?
飲左好訓d

大宅

FilifalaW 發表於 21-2-20 18:48
佢而家晚晚半夜喊醒都係訓得唔好架⋯還掂都係咁一次過戒埋佢⋯又或者第二日問吓佢點解半夜會喊醒
...

因為佢日頭平均每小時去2次vv,嚴格來講佢未識控制~檢查過生理上係無問題既。醫生話應該未ready,所以我哋都唔急,亦唔想迫佢住

大宅

WB1115 發表於 21-2-21 08:26
有冇試過臨瞓前做按摩?有機會係身體關節位太緊令到佢唔舒服

試過呀~有用按摩油,再按摩~但佢話好痕好痕~佢唔太享受~但bb時期按完都會半夜喊醒

大宅

duckduckbb31 發表於 21-2-21 17:55
有冇飲過開奶茶/七星茶?
飲左好訓d

有飲過哂嘞~珍珠粉都試過哂
完全無作用呀~

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-2-21 21:44
有飲過哂嘞~珍珠粉都試過哂
完全無作用呀~

我仔細過都係成日半夜喊醒,試過好多方法都唔得,唯一嘅辨法等佢大D好D,起碼大咗唔會喊好多時都可以一覺訓天光

大宅

親親小孩子 發表於 21-2-4 12:31
我家阿二係喊到小學二、三年班,半夜喊住企喺我同老公床邊,俾佢喊死,但第二朝問佢佢又話唔記得有咁嘅事:q ...

我也是煩,2-3日扭一次,有時一晚醒幾次,人都癲。還要折磨多久.....

大宅

7星茶...試左?

大宅

Welcomebabyhaha 發表於 21-1-27 14:05
BB既時候已經係咁,每晚都會醒,以為大啲會好,但一直都未見起色。

已經試過哂咩收驚啦,飲珍珠粉,飲吳德 ...

會唔會著得太多衫/被袋訓?我初時怕仔凍,著多左衫,半夜就訓得唔好,著返少啲就冇事。

首頁

尾頁

跳至