潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家覺得 Chanel 19 定 picotin 好?平時返工都斯文打扮。

未買過H 袋,感覺上walk-in 都買唔到,但又唔想去代購,係咪應該放棄?

但老公覺得有已有Chanel袋又個個款差不多(佢覺得) ,可以試下其他牌子。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

chanel 19

男爵府

susupertomato 發表於 21-1-27 21:34
大家覺得 Chanel 19 定 picotin 好?平時返工都斯文打扮。

未買過H 袋,感覺上walk-in 都買唔到,但又唔想 ...

chanel 19會襯斯文打扮多過P仔喎……但如果想試H斯文款又想walk in買到,我建議可以留意下全皮GP30,如果budget唔係問題,halzan 25 or 31都靚

wcpcelia    發表於 21-2-3 16:11

複式洋房

Chanel 19 咩上身,p仔手抽,要諗吓自己用袋方法係點

侯爵府

susupertomato 發表於 21-1-27 21:34

未買過H 袋,感覺上walk-in 都買唔到,但又唔想 ...

有冇考慮LV? 呢幾年出咗好多款,靚又實用,多選擇,冇現貨都可以訂!整體shopping experience 好好多⋯⋯

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

返工一定唔會用p仔啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

C19
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

如果本身有個c,我會買H

別墅

Conyyyyyyyy 發表於 21-1-27 23:26
如果本身有個c,我會買H

X 2

珍珠宮

斯文返工,買GP,P仔比較休閑

大宅

hermes garden party 30 真係好好用,返工。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

如果只可呢兩隻內選,會揀19 bag
但如果你都open to GP, 我覺得GP 最適合斯文返工襯搭。

伯爵府

claudia99103 發表於 21-1-28 11:27
hermes garden party 30 真係好好用,返工。

但我覺得好易軟身 塔晒落嚟咁
開開心心又一天

別墅

Chanel 19, 雖然我係hermes 忠粉

大宅

好感謝大家意見,好似都係一半半。

其實個人鐘意Chanel d款因爲覺得fancy d 既,但又想買唔同牌子用下,有點新鮮感,所以就諗到H 既入門袋,但因為覺得專門店都難買了....可能真係要放棄。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

chanel 19會襯斯文打扮

伯爵府

Chanel 19同Picotin係兩種不同的style。
Hermes的話,Picotin係悠閑袋,適合放假用多d,Halzan斯文少少,比較適合返工用。

大宅

susupertomato 發表於 21-1-28 13:16
好感謝大家意見,好似都係一半半。

其實個人鐘意Chanel d款因爲覺得fancy d 既,但又想買唔同牌子用下,有 ...

H 入門可以考慮GP30, 真心好用。 picotin 太casual, 只可以出街用
19 同picotin 價錢都好大分別

大宅

Picotin 26 夠大,裝到飯盒,我平時帶飯都會用佢,返工粗用一流,但係就裝唔到文件,所以睇吓你通常要帶啲乜嘢返工

首頁

尾頁

跳至