自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

自己買書算啦,為滿足我兩條書蟲,呢一年我買咗四五百本書,無位擺就睇電子書。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

C.Humphrey 發表於 21-1-28 17:19
自己買書算啦,為滿足我兩條書蟲,呢一年我買咗四五百本書,無位擺就睇電子書。
...
就算無事, 我以前都係買書俾我囡睇, 對圖書館既書.......怕怕

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 21-1-28 17:13
為咗滿足阿媽要俾仔女放電,而要求人哋搵命搏
拿拿拿, 你唔夠偉大啦 (曲)

agnes-wong    發表於 21-1-28 18:00
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

冇疫情時都唔去圖書館,怕污糟

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

牛年勳章

miriam 發表於 21-1-28 17:27
就算無事, 我以前都係買書俾我囡睇, 對圖書館既書.......怕怕

我女對書既渴求太大,一年睇好幾百本。
無事時我會去圖書館借,但只揀新淨既書(一兩年內出版),同埋返屋企又抹又噴,都係盡做,知無可能完全消毒乾淨,不過疫情下就買書多,大大下又睇到電子書。

珊瑚宮

heyheyhayleyc 發表於 21-1-28 16:39
起碼開下公園俾小朋友放下電啦
個政府都唔明媽媽心

若一班小朋友玩時互相感染, 到時你地媽媽又鬧爆政府, 點解要開放公園。
錯就一定係他人, 自己無錯的

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多圖書館都好多無業人,流浪漢打躉

男爵府

你好有urgency 要去圖書館?

王國長老

C.Humphrey 發表於 21-1-28 17:40
我女對書既渴求太大,一年睇好幾百本。
無事時我會去圖書館借,但只揀新淨既書(一兩年內出版),同埋返屋 ...
早已轉做睇電子書

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 21-1-28 17:13
為咗滿足阿媽要俾仔女放電,而要求人哋搵命搏

說穿了咪又係自私

公爵府

回覆樓主:

開都唔敢去

侯爵府

好媽媽勳章

miriam 發表於 21-1-28 17:27

正確!我有fd喺圖書館度做,佢哋話d書污糟到不得了,唔好講口水,連屎都有丫我fd初初入去做無戴手套處理d書,佢對手係即刻皮膚敏感囉,然後即刻要買對手套。佢哋叫我以後唔好借書(更核突既唔喺度講喇)。

王國長老

黑白豬 發表於 21-1-28 18:52
正確!我有fd喺圖書館度做,佢哋話d書污糟到不得了,唔好講口水,連屎都有丫我fd初初入去做無戴 ...
我都有朋友係入面做, 講俾我知都唔係好野, 所以我唔會同我囡去借書囉

伯爵府

牛年勳章

就算唔係疫情,我已經覺得公共圖書館借書唔乾淨
更何況而家,冇得唔用手睇書,病毒可以留係紙幾耐?

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

黑白豬 發表於 21-1-28 18:52
正確!我有fd喺圖書館度做,佢哋話d書污糟到不得了,唔好講口水,連屎都有丫我fd初初入去做無戴 ...

有d人鍾意係洗手間睇書
所以我已冇借書好耐

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

batiko 發表於 21-1-28 19:03
咁你去買外面任何野回家有沒逐樣消毒?如果有,你拿本書翻到屋企都可以消毒

同埋,病毒在物件表面後就唔 ...

有,每件用酒精紙抹
書冇可能,點可以用酒精噴,d字會化

首頁

尾頁

跳至