自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

loved 發表於 21-1-29 12:21
香港出產獨有既磚家,好難講喇,收左錢破壞香港都得,咁而家出句聲姐,仲易做啦
...

最殘格係,批咗輝瑞唔敢叫醫護打先,揾院舍老人家無反抗能力嘅人打先做白老鼠。咁多新聞話老人家頂唔住副作用死人都要提出咁安排,唔驚有報應

珍珠宮

tutik 發表於 21-1-29 08:42
問題洗乜等歐美所謂監察組織寫報告?人哋有利益衝突,梗係拖延啦。
重點有做測試嘅國家包括巴西都批准緊急 ...

x2

珍珠宮

kittylam 發表於 21-1-29 12:16
唔使你信,你記得唔好打中國產疫苗就得,口不對心有報應。

黃人最叻口不對心

公爵府

hellomiki 發表於 21-1-29 12:42
黃人最叻口不對心

中國制造有毒會爆炸,但係不斷淘寶

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

kittylam 發表於 21-1-29 12:13
全世界咁多國家都爭住打中國疫苗,得香港專家特別專業?點解我唔可以對自己負責?提供確切證據人打咗中國 ...

我只係假設,最壞既預算,所以成日話自己負責既人,真係有無想過最壞既方向,作最好既預算。

公爵府

美味 發表於 21-1-29 12:16
現在批咗輝瑞啦,你覺得打完有問題專家會負責咩?現在就係專家唔想負責先至話咩一定要報告,到時有咩事有 ...

咪負責醫你,點解尊家唔批? 佢地都會考慮風險。

珍珠宮

0q.cathy 發表於 21-1-29 11:57
你點自己負責? 有時要人救嗎? 之後死唔去但半身不遂,要人照顧咁點?成日話自己負責,同0度上山睇霜既人 ...

而家睇到嘅數據就是中國疫苗最安全可靠副作用最少囉!反觀外國疫苗問題多多呀

公爵府

0q.cathy 發表於 21-1-29 12:46
咪負責醫你,點解尊家唔批? 佢地都會考慮風險。

咁選擇唔打中咗招又係要醫,選擇打輝瑞奶嘢又係要醫,點解唯獨係唔俾人選擇用滅活疫苗?

公爵府

jolps 發表於 21-1-29 12:25
就算有埋等三報告,"專家""批準"使用,都一樣有機會有問題,輝瑞呢啲外國野都有三期報告啦,咪又係問題多 ...

有報告起碼大家心裡有數,可以預備定如果發生會點, 報告有方案。無報告未知數太多,做唔到預算,會點無人知,呢個就係分別。

水晶宮

回覆樓主:

轉自香討:第三期臨床測試全權由外國測試當局負責,何時,如何公佈結果也是外國機構決定,中國沒有決策權。但是在測試國家已開始大量打疫苗了。

【專欄】內地專家解科興遲交報告內情
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1987233/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E6%AC%84-%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%B0%88%E5%AE%B6%E8%A7%A3%E7%A7%91%E8%88%88%E9%81%B2%E4%BA%A4%E5%A0%B1%E5%91%8A%E5%85%A7%E6%83%85

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

美味 發表於 21-1-29 12:48

咁選擇唔打中咗招又係要醫,選擇打輝瑞奶嘢又係要醫,點解唯獨 ...

一開始政府已經講左無得選,評估過風險,我唔明點解唔信專家,係要自己睇埋唔知咩報導,寫報導既人係咩料都唔知,但政府人員同專家係企出黎你知係邊個。

公爵府

0q.cathy 發表於 21-1-29 12:53
一開始政府已經講左無得選,評估過風險,我唔明點解唔信專家,係要自己睇埋唔知咩報導,寫報導既人係咩料 ...

你信嘅話你咪打飽佢囉,無衝突

公爵府

hellomiki 發表於 21-1-29 12:47

而家睇到嘅數據就是中國疫苗最安全可靠副作用最少囉!反 ...

我相信疫苗安全政府就會安排比市民,佢唔安排一定係佢既concern, 我唔覺得政府唔想市民好,唔想經濟好。

公爵府

美味 發表於 21-1-29 12:55
你信嘅話你咪打飽佢囉,無衝突

安排到我時咪去打,都講左無得自己選,只有打定唔打。

珍珠宮

0q.cathy 發表於 21-1-29 12:56
我相信疫苗安全政府就會安排比市民,佢唔安排一定係佢既concern, 我唔覺得政府唔想市民好,唔想經濟好。
...

最弊香港d所謂專家帶有顏色去做事呢,即好像香港d黃人醫護只叫封大陸關唔會叫封外國關一樣,政府咪只入外國疫苗囉,你記得去打啦!外國夠數據夠安全,留返中國疫苗比我哋打 科興出唔到報告比香港係因為第三臨床數據在外國做,要等外國比先有,人哋唔寫或寫得慢都無計,反正人哋外國大量訂科興疫苗,你哋班香港黃專家咪可以有藉口話無數據囉!

珍珠宮

畀面勳章

jumphigh 發表於 21-1-29 12:09
唔信數據,唔通信bk班c9講嘅嘢?

唔洗咁緊張, 自願嘅, 你鐘意打邊種都無所謂, 唔洗單打攻擊人, 亦唔需要你相信, 你信你自己咪得囉

珍珠宮

0q.cathy 發表於 21-1-29 12:58

安排到我時咪去打,都講左無得自己選,只有打定唔打。

你以為無得揀疫苗打?改左好耐啦!你唔係咁out嘛

珍珠宮

.

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

0q.cathy 發表於 21-1-29 12:44
我只係假設,最壞既預算,所以成日話自己負責既人,真係有無想過最壞既方向,作最好既預算。
...

假設有乜好講?討論疫苗效果請攞出數據同證據,我又唔係「只要信,不要問」群組 。專家話輝瑞安全冇問題,信就快快打,一定要打,如果係就唔尊重專家,打輝瑞一定唔會有事,係得中國疫苗打完一定有事要醫護搶救,仲要死唔去同半身不遂

首頁
23456...8

尾頁

跳至