自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

bing-jing 發表於 21-1-30 03:18
其實辦學團體學校管理組,處理投訴既手法都好有問題,証人上死因庭既供詞已經自暴其短,點解冇人講
...

直頭離譜啦,收到幾次投訴都坐視不理,呢d高層覺得多一事不如少一事。就算依家攪出人命,先話會檢視。佢地唔覺咩問題,依然每個月un un腳有糧出,薪高糧盡,無人需要問責!

別墅

白毛毛 發表於 21-1-30 09:26
教學團體同上庭作供指控校長的老師全部都要受譴責。助紂為虐如何可以做好老師的職責教好下一代。
...

全部狼狽為奸,恃強凌弱,依家攪出人命,個個先話抱歉!

珊瑚宮

CathyYau_yy 發表於 21-1-31 07:44
直頭離譜啦,收到幾次投訴都坐視不理,呢d高層覺得多一事不如少一事。就算依家攪出人命,先話會檢視。佢地 ...

錯誤重點係一邊處理,一邊知會校長

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

覺得果間學校既老師同校長無一個好人,定係而家大部分老師校長都係咁?反而令我諗起早幾年有個小學女生,因被同學欺凌而起學校跳落黎,跳左落黎校長仲要唔比報警,只call左醫療服務隊果D敉護車,對比下令單個老師其實自己工作上有錯,職場上問題受上司欺凌,佢係成年人可以轉工或轉校等解決問題,而小學生自己解決唔到問題。

子爵府

CatgirlBB 發表於 21-1-31 08:03
證明個老師完全係廢物
因為工作壓力、被欺凌就走去去自殺?
成年人唔識搵協助?

小心今晚有朋友揾你!!

子爵府

大家講到死者自殺有得揀咁

其實有情緒病既人, 抑鬱到一個極點先會覺得死先可以令到自己開心
咁係好悲慘既事

就好似你日日返工都唔開心,
成日心情低落,喊, 然後有把聲日日同你講, 唔想面對就唔好面對啦,
死左就可以結束呢件事。
當你一見到校長果陣呢把聲就出現,久而久之, 可能一次心態崩潰就做傻事了。

老師又無去搵幫手, 只係自己默默承受

唉 點解呢個世界上仲有D 咁既人?
迫死人, 都今時今日都唔認錯,
都唔反省自己既問題
一味推卸

希望林老師可以安息

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

CatgirlBB 發表於 21-1-31 08:03
證明個老師完全係廢物
因為工作壓力、被欺凌就走去去自殺?
成年人唔識搵協助?

呢位會員,明白你做文宣目的就係要挑撥離間,但真心奉勸你一句,口業是自作自受的,講得太盡,對你無益。
日日是好日

首頁

尾頁

跳至