自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Miss_Yellow 發表於 21-1-29 17:58
回覆 Manwah 的帖子

唔想加油也要俾油,命運迫成 .....當年是我爸走,半年後到我先生走,半年走兩個,阿無 ...

替你加油!送上祝福:希望你以後歲月平安, 萬事如意!

珍珠宮

睛靈勳章

Manwah 發表於 21-1-29 17:45
回覆 Miss_Yellow 的帖子

你要加油.....要好好活下去....

可惜呢!你同學幾多歲?有冇子女?

大宅

Miss_Yellow 發表於 21-1-29 17:38

我先生 37 歲癌走更後生吧 ......

無錯,經歷過就會明白咩叫無病呻吟

侯爵府

回覆 Miss_Yellow 的帖子

你要加油!妳好堅強知道仍要生活,

希望明天會更好,活得更精彩快樂!

kckammy

翡翠宮

so sad.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Manwah 發表於 21-1-29 17:08
舊同事, 共事6年幾, 工作上都會接觸, 今日知道他走了, 上幾天看他的INTRAGRAM仲有聖誕美食, 原來去年10月已 ...

世上好多事情都可以控制
卑自己開心過生活、快樂每一天

唯獨是生病、我們都難以估計

但可以選擇活好每一天
用自己最大愛錫身邊人
每天簡單一句"我愛你

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

舊同事, 共事6年幾, 工作上都會接觸, 今日知道他走了, 上幾天看他的INTRAGRAM仲有聖誕美食, 原來去年10月已 ...

我好明白呢個道理,所以我唔太執著,除了工人上小人還未睇得開外。
小四學校旅行,高班有個男仔擒上龍門架,跌落嚟,爆缸……離遠見到體育啊sir去救佢,成面血……依稀記得個同學救唔返。
小六畢業,班主任打嚟話有個準備移民嘅同學突然血癌走咗,大家可以出席佢喪禮。。
近幾年,都識幾個媽媽(共通點係超好人)都因病或cancer走了。佢哋小孩還細。
人生如夢,珍惜自己擁有,做人不要太計較,原諒別人等如放過自己。
不過工作上小人我還未做到那麼豁達。
媽咪近幾年話佢啲老朋友開始有病,有啲又走好唔開心。我將呢啲講曬佢知。點知佢話唔做好人應該會好啲

禁止訪問

牛年勳章

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

水晶宮

人生無常,所以做人真係唔洗咁執著

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

所以做人要感恩,要珍惜眼前人

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

翡翠宮

回覆樓主:

要學懂珍惜

珍珠宮

Miss_Yellow 發表於 21-1-29 17:38

我先生 37 歲癌走更後生吧 ......

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

其實珍惜係人都識講,但係真正要做到珍惜係點樣做

工作上小人唔係話睇化就睇化,好睇性格,吾執著放得開先得

侯爵府

回覆樓主:

我以前公司人事部阿head又係好關心人,好好人,離職後我哋幾個傾得黎嘅舊同事,都間中約佢出黎聚吓舊。但一日突然知道佢心臟病過咗身,四十零歲咋,正一仔細老婆嫩!

翡翠宮

baby_yee 發表於 21-2-1 11:27
人生無常,所以做人真係唔洗咁執著

學緊不執著

複式洋房

人生無常, 活在當下

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

珍惜眼前人

首頁

尾頁

跳至