想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

虎到金來勳章

想問有無人知依個ivf 個market 是否好細?來來去去得幾間?
我個日第一次見陳億x,佢建議我做ivf,說佢有新技術只需去佢度打三次針就得,其他公司好多針,請問全港是否得佢一間打三支?

複式洋房

baby888baby 發表於 21-2-1 00:49
想問有無人知依個ivf 個market 是否好細?來來去去得幾間?
我個日第一次見陳億x,佢建議我做ivf,說佢有新技 ...

聽聞係得佢有長效針,我都有興趣黎緊喺佢度做,佢係咪話可以唔使自己打,去佢度打哂就得? 同埋有冇話呢隻針價錢貴幾多? 不過聽有啲jm話有啲人對呢隻針反應唔係咁好

別墅

虎到金來勳章

回覆 nching831 的帖子

係呀,不用自己打,講到是新科技,唔知是否得佢有,但佢無講事後幾錢,因為我見jm 講每次次後睇佢每次$6xxx,唔知環睇幾耐,仲有d姑娘比我的感覺都好商業化,佢地會睇你做邊行比唔同反應你。我又唔識又無朋友做過ivf 唔知邊度好。你要做既原因是?點解你想找佢做?網上jm 說佢麻麻,但因我個次上去我未決定做唔做,即未開course,所以佢都好好有問必答,但你唔問佢唔會主動同你講。同jm講既一樣,似比方案你解答你個case,但若比左錢唔知會點。

複式洋房

其實上網搵資料都有好多醫生做ivf
只係有幾個特別出名,出名都未必一擊即中
我第一次都係搵陳億x,但全軍覆沒
最後上網搵資料,唔打唔撞比我一次成功
其實你可以搵多一兩個醫生做資詢比較下

baby888baby    發表於 21-2-15 00:26

洋房

陳億X係最無醫德既,千萬不要睇!
係佢到做了兩次ivf,第一次醫生態度還好,最後有4個靚胚胎,分兩次放,都失敗。之後才知原來是放2天胚胎。

第二次要求放5天胚胎,最後一個三天,一個5天,分兩次放也不成功。
最緊要係他態度越來越差,每次照超音波都拿拿臨就算,最衰係食完成個周期藥,到放胎前一天才話我子宮有瘤不可以放胎,食藥期間照咁多次都照唔到,好啦,揾佢做埋切除子宮肌瘤手術,做完話係瘜肉仔,得1cm大,之後再放不成功。
三個月後,揾另一醫生再做ivf,檢查時發現子宮肌瘤仍在,仲係8cm,即係話之前手術有瘤但無切到。

baby888baby    發表於 21-2-24 16:53

別墅

虎到金來勳章

回覆 hellokittyman 的帖子

仲好講,佢幫我照超星波說子宮無野,點知我最近去仁安見某醫生,佢照到我有粒良性瘤仔!兩個態度差好遠!仁安醫生同姑娘好有耐性,你有問必答、仲主動講好多其他野!陳醫生d姑娘好商業化,一坐下來就sell sell !

別墅

hellokittyman 發表於 21-2-20 07:21
陳億X係最無醫德既,千萬不要睇!
係佢到做了兩次ivf,第一次醫生態度還好,最後有4個靚胚胎,分兩次放,都 ...

咁衰既 仲打算去

首頁

尾頁

跳至