自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

zhouzhouBB 發表於 21-2-4 05:57
點解學生唔駛驗,學生中招,一樣全校有機會中。

認同。所以我唔明白點解有人覺得無問題

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

學生唔算高危

但家長係。過去嘅學生個案,絕大部份都係家人傳染。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

zhouzhouBB 發表於 21-2-4 05:57
點解學生唔駛驗,學生中招,一樣全校有機會中。

咁全民禁足強檢,你支持嗎?

大宅

Jasmine-4711 發表於 21-2-3 22:15
地鐵有派樽機, 老師早上吐第一篤啖, 8點前要到校上班, 校方就可以收齊樽,由一位校工中午前送去指定檢測中 ...

若然佢地停工,係冇糧出,佢地会唔会合作做檢測?

就係太多人出公糧,停工不停糧,才不合作

男爵府

姬絲汀汀 發表於 21-2-3 20:10
未必,學校已經開會討論好係返P1,P6先

如果係就好,我女P1,佢好想返學

男爵府

讚成讚成讚成!

伯爵府

evip 發表於 21-2-4 08:55
咁全民禁足強檢,你支持嗎?

支持,唔驗個D米去隔離營 14天, 有什麼問題,身體是自己的,點解要俾一D唔肯驗既人影響我呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

zhouzhouBB 發表於 21-2-4 09:46
支持,唔驗個D米去隔離營 14天, 有什麼問題,身體是自己的,點解要俾一D唔肯驗既人影響我呀!
...

要每一次罰款, 每兩週一次罰到佢地肉有.

官校是出政府糧, 可以算係公務員, 如罷工可扣大假, 但公務員大假很多, 高級的一年大假逾月.所以罰 最實際.

既然官立學校是支公餉出糧, 其職員也應簽字效忠中港及遵定基本法及國安法,
否則可“叮”走!

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

zhouzhouBB 發表於 21-2-4 09:46
...

好呀!
起多d隔離營先,14天唔夠,好多case 係大約19-21 日發。仲有,唔少係冇病徵。

伯爵府

evip 發表於 21-2-4 10:21
好呀!
起多d隔離營先,14天唔夠,好多case 係大約19-21 日發。仲有,唔少係冇病徵。
...

罰埋5000啦,希望唔會系你啦!

子爵府

starry_night 發表於 21-2-4 00:51
咁點解老師返工要驗,但其他人返工唔洗驗?
之前學校爆既個案,有d都係家長傳俾學生,點解唔驗埋學生? :i ...

實際上可唔可行先?學生數目係老師幾多倍?如果要等到人手技術可行,咁唔駛返學. 而家就係由可行既辦法中去減低風險盡量回復正常生活

首頁

尾頁

跳至