自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我仔個幼稚園同學
20年頭1次停課之後就冇再返過學,6月復課冇返,連畢業禮都冇來,間中有同佢視像,佢話長輩唔比佢出街返學,應該小學都冇返,早幾日想約佢去郊外玩都唔出得黎,佢話長輩唔比出街

男爵府

anpanmenbaby 發表於 21-2-4 19:32
我仔個幼稚園同學
20年頭1次停課之後就冇再返過學,6月復課冇返,連畢業禮都冇來,間中有同佢視像,佢話長 ...

咁佢小朋友困屋企成年??小朋友身心都唔健康啦

珍珠宮

一人之下 發表於 21-2-4 17:46
我身邊所有家長都好希望細路仔返學過正常生活,但網上就有人話佢唔會比細路返學、反對復課。我真心懷疑係咪 ...

上次話復課啲人話唔比小朋友返,之後全班齊人

伯爵府

回覆樓主:

其實都唔少人係口不對心
口講一套,行動又係另一套
真係唔係好明
呢啲咁分裂嘅思維同行動

男爵府

回覆樓主:

有,我個 friend

珍珠宮

我身邊所有家長都好希望細路仔返學過正常生活,但網上就有人話佢唔會比細路返學、反對復課。我真心懷疑係咪 ...

新年後我未知,但之前都係會睇情況請假留家zoom

侯爵府

回覆樓主:

網上就成日見,但現實識既就個個都話想返。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講得出做得到還好,最衰係叫人唔好返而自己返。

侯爵府

ilikethis2005 發表於 21-2-4 20:54
網上就成日見,但現實識既就個個都話想返。

就係我網上見但現實又真係一個吾返想復課的都識唔到,我都唔知究竟1.話唔想復課的係假家長;2.我識得人少;3.網上的野唔駛咁認真(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

wingwing515 發表於 21-2-4 18:27
我仔小一,學校今日星期俾佢地面授,真係有幾個都令願照zoom上,無番學,話危險
...

如果係小一,我都會考慮唔返

伯爵府

2024年龍年勳章

乜野人都有,曾經有jm開po講落大雨仲乜唔停課

男爵府

回覆樓主:

對我來說,言之尚早,到時睇下疫情發展。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

有呀,我仔同班同學都有,班group問功課,話無返學唔知,跟著12月學校有學生中,就話無返過學係明智。我自己朋友都有一個,上年無比仔返學(幼稚園),佢自己都唔出街,老公如果返公司就順便買送,話買返黎既所有野噴酒精放幾個字先會再抹放入櫃,佢得一個細路。我有親戚做銀行內部,佢由過年後wfh到今日,唔知仲會wfh幾耐,但佢會間中出街的。

男爵府

我仔K3一聽到可以返到學,好開心,我都想佢返學,我見有啲家長呢頭講唔畀返學,嗰頭帶住啲小朋友周圍去,其實仲危險啦

男爵府

有我身边啲家長話怕有感染喎

象牙宮

回覆樓主:

有,我個舊同學話唔會比佢個女返幼稚園

首頁

尾頁

跳至