夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

soso1227 發表於 21-2-5 00:36
我記得以前覆過你,你老公點証明佢真係同個老小三分左手?
你老公之前搬開時都好多古怪又神神秘秘,相對於 ...

雖然不能証明佢真的和小三分左手,但我選擇左相信佢。

別墅

事情已經過左去3年……當時大B兩歲……而家已經五歲……但所有事都好似尋日發生甘……好痛苦……小朋友都生第二個已經一歲多D……但無咩用……一鬧交就所有野返曬出黎……好後悔……應該要聽經驗……一早分左重新黎過……但每個人既決定都唔同……要行過先知咩事……

複式洋房

blue4tom 發表於 21-2-6 00:14
事情已經過左去3年……當時大B兩歲……而家已經五歲……但所有事都好似尋日發生甘……好痛苦……小朋友都生 ...

當日又是如何發現老公出軌?
因為覺得男人有心出去偷食,應該不容易被發現和自招

大宅

blue4tom 發表於 21-2-6 00:14
事情已經過左去3年……當時大B兩歲……而家已經五歲……但所有事都好似尋日發生甘……好痛苦……小朋友都生 ...

一早分左係咩意思?你老公三年前出軌嗎?你有原諒佢?

別墅

manikakaka 發表於 21-2-6 00:34
當日又是如何發現老公出軌?
因為覺得男人有心出去偷食,應該不容易被發現和自招
...

我系老公…所以我明白被出軌個傷害有幾甘大…精神出左問題…個腦退化左十幾年…諗唔到野…轉唔到灣…記唔到事…臉容愁粹…精神分裂…情緒抑鬱…不斷轉牛角尖…個人停留左系某個記憶…某個時空…內心不斷自我傷害…等等等等…果個痛苦要被害人先知咩事…所以點解社會會反對人出軌…因為對另一半傷害真系太大…如果我可以經濟自由…我一定會巡迴演講…用我既經歷話比人知唔好出軌…因為另一半所承受既傷害系直接產生社會問題…會有一堆人有心理病同精神病…我一定會教我既仔女對感情要專一,萬一比人傷害左都唔好傷害人,感情唔岩就分開左先好發展另一段感情。

別墅

Shirleypatrick 發表於 21-2-6 00:34

我系爸爸……出軌系我另一半……我屋企人叫我睇在另一半有心照顧個仔……就叫我原諒佢……當有人幫我湊仔……

別墅

Shirleypatrick 發表於 21-2-6 00:34

即系經驗話比我知……當初就應該離婚……唔應該選擇繼續落去……因為繼續落去真系太痛苦……破鏡唔可以重圓系真既……潑出去既水系永遠都收唔返……要經歷呢D事先會深深體會呢D俗語……果一條唔系刺甘簡單……系條巨柱……系條橫樑……我避曬所有野都無用……對方唔避……以至經常鬧交……真正受害既系D小朋友……睇住自己父母系度嘈交……其實對佢地黎講系好震撼……同埋系好大既心理傷害……

複式洋房

blue4tom 發表於 21-2-6 01:42
即系經驗話比我知……當初就應該離婚……唔應該選擇繼續落去……因為繼續落去真系太痛苦……破鏡唔可以重 ...

明白,但點解之後又選擇生第2個?如果心底裡還是不能原諒

別墅

manikakaka 發表於 21-2-6 01:54
明白,但點解之後又選擇生第2個?如果心底裡還是不能原諒

佢以為生多個之後我會變/以為我會原諒佢,細B未出世我已經同佢講:「你只系諗住我變,但系你自己就唔變,甘有乜可能我會變?你幫我生一百個,都系甘,大家都唔會變。」

子爵府

blue4tom 發表於 21-2-6 07:43
佢以為生多個之後我會變/以為我會原諒佢,細B未出世我已經同佢講:「你只系諗住我變,但系你自己就唔變, ...

咁又唔明,佢同得你生多個,對於女人來講已經係最大改變!你想佢改變啲乜?

複式洋房

blue4tom 發表於 21-2-6 01:42
即系經驗話比我知……當初就應該離婚……唔應該選擇繼續落去……因為繼續落去真系太痛苦……破鏡唔可以重 ...

呢度睇到好多例子都係輸咗俾「我以為」...我以為佢唔會再出軌、我以為佢係真心愛我、我以為佢會改...

複式洋房

stepandkev 發表於 21-2-6 11:10
呢度睇到好多例子都係輸咗俾「我以為」...我以為佢唔會再出軌、我以為佢係真心愛我、我以為佢會 ...

呢度亦見到好多例子都係出過軌的男人女人,不是斷不到就是會不斷再犯,少有知錯的人。

複式洋房

ACR824 發表於 21-2-6 11:49
呢度亦見到好多例子都係出過軌的男人女人,不是斷不到就是會不斷再犯,少有知錯的人。
...

cathngai    發表於 21-2-6 14:32

男爵府

一次不忠百次不用

男爵府

alicewong18 發表於 21-2-6 10:46
咁又唔明,佢同得你生多個,對於女人來講已經係最大改變!你想佢改變啲乜?
...

即係生多個,但繼續外遇無問題?

大宅

Shirleypatrick 發表於 21-2-5 22:33
雖然不能証明佢真的和小三分左手,但我選擇左相信佢。

我選擇原諒亦同時我亦選擇入紙離婚, 用多一年時間去睇清楚呢個男人值唔值得我繼續留低! 用一年時間去反省究竟條路應該點行

大宅

Cherry2012 發表於 21-2-8 09:06
我選擇原諒亦同時我亦選擇入紙離婚, 用多一年時間去睇清楚呢個男人值唔值得我繼續留低! 用一年時間去反 ...

結果呢?

大宅

Shirleypatrick 發表於 21-2-8 12:40
結果呢?

未有結果因為我今日先入紙申請離婚, 其實成件事由我發現知到今日都係七個禮拜, 咁快做呢個離婚決定係希望迫到佢去改變, 而我亦都要清楚自己究竟可唔可以接受到! 我仲有一年時間可以考慮

複式洋房

Cherry2012 發表於 21-2-8 09:06
我選擇原諒亦同時我亦選擇入紙離婚, 用多一年時間去睇清楚呢個男人值唔值得我繼續留低! 用一年時間去反 ...

祝福你!

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

blue4tom 發表於 21-2-6 01:30
我系老公…所以我明白被出軌個傷害有幾甘大…精神出左問題…個腦退化左十幾年…諗唔到野…轉唔到灣…記唔 ...

被傷害會很大的,我去睇醫生食藥,時間沖不淡的,但藥可以令自己可以睡到,做個正常人。

首頁

尾頁

跳至