婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

如題,我老公好孝順,我地無同6299一起住,住得好近,夜晚會去距地度吃,老公有3兄弟,總覺得6299有事只會依賴我老公一人,其他兩個都比較自私,過時過節都係我同我老公出錢又出力,只係呻下,覺得好唔公平

別墅

我唔喜歡孝順既老公,偏偏我老公都係,完全疏忽左我既需要,現在做緊婚姻輔導,希望他會改善

大宅

iwong25 發表於 21-2-4 21:27
我唔喜歡孝順既老公,偏偏我老公都係,完全疏忽左我既需要,現在做緊婚姻輔導,希望他會改善
...

過份孝順?愚孝?

別墅

我作小產都掉低我一人在家,返去煮飯比佢媽食和陪伴她,愚孝兼無腦,小產後鬧離婚,他求我比機會佢改,他承認自己做得唔好,現在我哋做緊婚姻輔導

大宅

iwong25 發表於 21-2-4 21:44
我作小產都掉低我一人在家,返去煮飯比佢媽食和陪伴她,愚孝兼無腦,小產後鬧離婚,他求我比機會佢改,他承 ...

咁又真係唔夠貼心,放鬆d,起碼距都知自己有錯

別墅

所以樓主你老公只是出錢出力,但無疏忽你需要,已經比我幸運,我老公是獨仔,出錢出力不特止,我99是要求一日照顧她3餐,困死我哋連旅行都去唔到,仲一日幾次追魂call,2夫婦想假日瞓晏啲都不能,一切其實都是我老公縱容99攪成咁

大宅

iwong25 發表於 21-2-4 21:52
所以樓主你老公只是出錢出力,但無疏忽你需要,已經比我幸運,我老公是獨仔,出錢出力不特止,我99是要求一 ...

咁真系完全無曬自由喔,你99太霸道,唔識做,唔通氣,所以話,家家有本難念的經

珍珠宮

回覆樓主:

咁你6299係咪最錫你老公先?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

所以樓主你老公只是出錢出力,但無疏忽你需要,已經比我幸運,我老公是獨仔,出錢出力不特止,我99是要求一 ...
sorry, 聽到jm 的心事, 鄧你肉赤

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

妳99佢好老?身體有事?缺乏自理能力?點解要照顧佢3餐?請工人俾佢得唔得?

伯爵府

wxsbb 發表於 21-2-4 19:56
如題,我老公好孝順,我地無同6299一起住,住得好近,夜晚會去距地度吃,老公有3兄弟,總覺得6299有事只會 ...

算啦,唔好怕蝕底。
好彩妳C6 都企响妳嗰邊

大宅

mcs74 發表於 21-2-4 23:27
咁你6299係咪最錫你老公先?

唔係

子爵府

我c6仲攪笑,初初打算結婚時話每星期要返娘家瞓兩晚(但我c6因為工作關係每月有10晚要返工),我即時話唔好結婚了,每月有大半時間我都獨守空房結咗婚都冇用

已刪除用户

男爵府

拍拖時應該發現,如果99咁多要求!

公爵府

牛年勳章

當一個男人,俾到足夠的愛俾老婆,而老婆又能夠明白,佢同時間也孝順佢的父母,照顧她們,係好應該的,什至欣賞老公,我老公也係孝順的,特別這幾年。由於老爺奶奶,年纪大。什至耍輪椅出入,他更加在放假的日子。返去陪他們,帶他們去摟下食下嘢,買下嘢,覆診等等,我見到佢。也辛苦的,縱使我每次問老公,他也說ok 呀!當運動

大宅

如題,我老公好孝順,我地無同6299一起住,住得好近,夜晚會去距地度吃,老公有3兄弟,總覺得6299有事只會 ...

你老公有無講d乜?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有時老人家只係習慣依賴某一個
並非最錫佢
只係佢唔識推別人的要求
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

如果老公嘅行為吾系太過分,就算啦!
樓主,大方D啦!吾好同人計較,做好本份就算

大宅

同我好似,都係三兄弟姊妹,但乜事都搵我老公幫手。佢大佬乜都唔理嘅。我老公成日同佢哋飲茶灌水,又唔見佢哋對佢老婆(即是我)好啲。嘢都唔捨得燉俾我坐月。心淡。

首頁
12345...7

尾頁

跳至