懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

成日見捱過左懷孕初反 (作嘔作悶冇胃口胃漲之類果D) 的媽媽都會分享, 話去到XX週就冇晒事, 就舒服晒..好想請教下過來人, 其實係會去到某一天, 一覺醒來就突然咩事都冇, 情況180度大轉變, 不適冇晒, 成個人生猛晒丫, 定還是...係循序漸進地慢慢改善, 一日比一日好咁呢??

我即將踏入12w了, 但今早起床刷牙仲係例牌反胃乾嘔幾分鐘....眼見日日情況都係咁上下, 並沒有果種180度大轉變的感覺....亦沒有循序漸進地慢慢改善的感覺.....
由一直期待12w...到而家即將踏入12w, 開始覺得我的反應都係會繼續...

有冇過來人分享下, 究竟係前一日仲係好辛苦, 第2日開始就成個人重生一樣丫...定其實係慢慢好起來呢??

THANK YOU!!

複式洋房

我有啲孕肚資料,如要可以 pm 你參考下

大宅

你估我唔到 發表於 21-2-5 10:10
成日見捱過左懷孕初反 (作嘔作悶冇胃口胃漲之類果D) 的媽媽都會分享, 話去到XX週就冇晒事, 就舒服晒..好想 ...

我係到左14週就無哂啲唔舒服,啲感覺係慢慢消失,捱過左十幾週,孕中期就舒服好多,我而家27週開始訓得差同成日要去廁所

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

babykk33 發表於 21-2-5 16:15
我係到左14週就無哂啲唔舒服,啲感覺係慢慢消失,捱過左十幾週,孕中期就舒服好多,我而家27週開始訓得差 ...
多謝分享, 慢慢消失, 即係可能12, 13周就慢慢改善, 到14周就冇晒唔舒服咁樣??
Thanks.

大宅

你估我唔到 發表於 21-2-5 16:39
多謝分享, 慢慢消失, 即係可能12, 13周就慢慢改善, 到14周就冇晒唔舒服咁樣??
Thanks.
...

係呀,我9-13週都係成日乾嘔,但真正嘔得出就3次,每次都係食到啲可能bb唔鍾意食既野就嘔返出嚟,同埋勁多口水,多到要不停吐返出嚟,後尾慢慢發覺無左呢啲徵狀,所以初期只能夠捱

大宅

會慢慢消失㗎
由一日嘔10次變8次
8次變4次咁

首頁

尾頁

跳至