自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

而家個樂壇好景咩?
版稅問題TVB走向annual dinner之路, 幾大唱片公司跌得仲快
識唔識新一代歌手責任不在普通聽眾, 係唱片公司應該令普通聽眾聽到佢歌手的歌
睇TVB唔代表唔上網 (電台真係唔聽), 成日上Youtube點解廣告reach唔到我?
幾大唱片公司有大力做online咩? 唔覺喎
佢地咪同TVB班人一樣, 用番自己套舊方法去賣歌手, 其實時代變晒, 真係半斤八兩囉

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

世事無常 發表於 21-2-5 16:17
希望曾志偉可以撥亂反正,唔明無線點解可以比果兩公婆搞到自己友玩曬仲要玩咗咁耐,我哋觀眾們睇到勁悶囉! ...

其實話時話, 曾志偉咪又係益哂D自己友, 遲D應該全部節目都係獎門人果班人.

以前獎門人, 隔幾集就重覆果班人就知.....

公爵府

goo_littlebb 發表於 21-2-5 16:22
其實話時話, 曾志偉咪又係益哂D自己友, 遲D應該全部節目都係獎門人果班人.

以前獎門人, 隔幾集就重覆果班 ...

佢話勁歌唔想比自己友玩曬,係呢刻就只有信佢會開放返個平台比多啲歌手。獎門人果班唔係唱歌㗎喎。
至於果兩公婆就硬推啲唔掂嘅人上去,玩死咗個勁歌之餘,又壟斷曬所有劇集嘅主題曲,唱嚟唱去都係哭喪腔先悶。

男爵府

希望成事, 但我唔樂觀, 之前環球等四大要無線比好大舊版權稅, 我諗無線而家咁樣好難負擔了.

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

真的話,係好事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係餓底 發表於 21-2-5 13:17
獎門人係時候出手喇
期待佢出手改革
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

好事,順便培育番d 實力派既歌手出黎。

水晶宮

Duster 發表於 21-2-5 13:23
非常支持曾志偉,希望以後唔駛再聽到菊梓喬唱歌!

...

期待
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

jtw_ki 發表於 21-2-5 12:49
曾志偉有意搵返前非戲劇節目總監何麗全回歸,主力重修同環球、華納和Sony唱片公司的關係,平衡返《勁歌》由 ...

早早就需要

子爵府

naicha 發表於 21-2-5 14:38
唔睇好
一個幾十年都做開幕前的人空降入高層可以做到D咩出樣
佢埋班那堆仲要全部老嘢, 曾志偉又一向鐘意用 ...

同感,志矮咪一樣用人唯親

珍珠宮

減齡達人勳章

MariaTsui 發表於 21-2-5 14:23
睇預告片,菊唱賀年歌,真系大殺風景,這個哭樣,無笑容,怎唱賀年歌?
...

大佬新年流流,睇埋佢個哭樣,攪咩呀

伯爵府

首首主題曲都係果幾個人唱。

水晶宮

FennieMan 發表於 21-2-5 17:42
大佬新年流流,睇埋佢個哭樣,攪咩呀

大家都出來捱世界,唔想阻菊賺錢,但新年流流,都想見個識笑的藝人

伯爵府

ikw 發表於 21-2-5 16:51
希望成事, 但我唔樂觀, 之前環球等四大要無線比好大舊版權稅, 我諗無線而家咁樣好難負擔了. ...

環球佢地都有份搞死樂壇,d人淨一味賴tvb

珍珠宮

減齡達人勳章

MariaTsui 發表於 21-2-5 17:46
大家都出來捱世界,唔想阻菊賺錢,但新年流流,都想見個識笑的藝人

同意呀!政府叫大家過一個平靜新年,唔好周圍去,咁睇電視都想睇個識笑吖,大家開開心心,嘻嘻哈哈咁。

珍珠宮

wunwunmum 發表於 21-2-5 15:28
支持!
199X年勁歌金曲D現場觀眾飛好搶手,一票難求,而家勁歌毫不吸引,越做越夜,希望曾 搞搞佢!

Jw 入左星夢先有得唱主題曲
睇來今年jw 同菊姐爭女歌手獎 ... oh 可能打和,2 個一齊攞

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Duster 發表於 21-2-5 13:23
非常支持曾志偉,希望以後唔駛再聽到菊梓喬唱歌!

...

加多幾個pls
拜拜菊梓喬,鄭俊宏,仲有譚嘉儀依家都麻麻地

公爵府

柳飄飄 發表於 21-2-5 12:51
一早就應該啦,樂壇比Tvb 玩死

係d歌唔好聽囉 邊可以入曬tvb數

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係就好 我唔想成日聽阿菊好嬲咁演繹哂成首歌

水晶宮

ewater 發表於 21-2-5 12:59
希望有新氣象,TVB同樂壇係比果兩公婆玩死咗,好彩新人士有新希望。

家下唔同台, 好似d得獎歌星唔同人咁, 似係幾個唔同小圈子比賽咁

首頁

尾頁

跳至