自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

更新#55 (改判4個月)

去年底確診新型冠狀病毒後從醫院隔離病房逃去的男病人李運強,被控一項「任何人不得使他人蒙受感染的危險」罪,他今(5日)於九龍城裁判法院認罪。暫委裁判官鄭潤聰問李運強為何逃去,他稱「我本應唔係走,突然打嚟同我講仲有4支大頭針未打,唔好走住,你知啦打落肚臍好痛㗎!我一時鹵莽就走咗去」,鄭官直斥「60幾歲人仲會怕打針」,稱李運強行為非常自私,甚至可能引起新一波疫情,最終判處他即時監禁6個月。

https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20210205/s00001/1612504008706/新冠病人李運強擅離醫院判囚6個月-稱因怕打針-官斥行為自私

男爵府

2021勳章

個官吾啱, 咁人地真係怕打針嘛

....曲

公爵府

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

浪費醫院及警察人手追緝佢, 罪有應得!

子爵府

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

佢令我諗起:
見唔到佢就你運強
見到佢就你運滯

goldpiglet    發表於 21-2-5 21:03
海綿大哥    發表於 21-2-5 19:34
anna59    發表於 21-2-5 15:48

琥珀宮

2021勳章

咁大個人做理自私行為,應該罰的。

公爵府

2021勳章

jtw_ki 發表於 21-2-5 14:24
去年底確診新型冠狀病毒後從醫院隔離病房逃去的男病人李運強,被控一項「任何人不得使他人蒙受感染的危險」 ...

佢怕打針,咁人哋夠怕佢傳播病毒啦!抵c

侯爵府

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去年底確診新型冠狀病毒後從醫院隔離病房逃去的男病人李運強,被控一項「任何人不得使他人蒙受感染的危險」 ...

判得好 ,呢d自私又危險嘅人要嚴懲。

水晶宮

2021勳章

kittylam 發表於 21-2-5 14:39
判得好 ,呢d自私又危險嘅人要嚴懲。

侯爵府

2021勳章

如果佢怕打針 但帶好口罩 又藏係深山 唔會傳染人 我都會覺得判罪有點重
黑暴打人 都未判監 佢只係有病驚醫啫
好似有人末期cancer 驚化療辛苦唔醫 都無野既
但當然大前提係佢唔好傳染人啦

別墅

回覆樓主:

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

透露過年後要接受小腸氣手術,希望法庭罰款了事

做手術唔駛打針咩?

伯爵府

2021勳章

抵死!
恭賀新禧,迎春接福!

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

珍珠宮

2021勳章 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

抵罰!

翡翠宮

2021勳章

其實佢有權唔打針

大宅

2021勳章

判得算重,以警效尤

別墅

回覆樓主:

大快人心

侯爵府

2021勳章

係打肚臍架?

珍珠宮

2021勳章