夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

我同C6關係已經出現好大問題,終於前幾日因為我拒絕二胎理由佢話要同我離婚,我理由系經濟條件不足,而加呢個都未養掂,大部分系我屋企人補貼,我話唔夠生活費佢一句就系叫我自己想辦法,佢每個月按心情只比1-3千我唔夠就我自己想辦法。

別墅

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:14
我同C6關係已經出現好大問題,終於前幾日因為我拒絕二胎理由佢話要同我離婚,我理由系經濟條件不足,而加呢 ...

佢最離譜系我大肚後揾其他女仔同我比較,揾d質素低過我既嚟比較,見人一次就話人幾好幾好又靚女性格好叫我copy下,佢唔知個女仔系公主病又負債,唔知佢點解可以咁膚淺,最gag系仲嫌我學歷唔夠高,我大學畢業C6都冇,成日嗌壓力大負擔大,但系佢一唔中意就裸辭,仲大大聲話幾千夠我同b食,我調返轉話不如你湊女我返工,你比幾多我,我比返幾多你,佢就話男主外女主內,你地女人就系要系屋企做家務湊仔,佢話老婆就系用嚟解決一切問題既,頂佢冇料死要扮4條,要求我出街著到花枝招展否則話失禮佢wo。

別墅

佢最離譜系我大肚後揾其他女仔同我比較,揾d質素低過我既嚟比較,見人一次就話人幾好幾好又靚女性格好叫我 ...

話説我有次眨一下眼,C6叫我唔好眨眼,我話忍唔到架wo,佢就鬧我啦佢話咁樣系冇儀態,我面上有少許雀斑但不嚴重,C6話點解其他女仔冇點解你有,叫我整走d斑,我話我冇$整,C6叫我即刻整走否則令佢冇面!

別墅

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:15
話説我有次眨一下眼,C6叫我唔好眨眼,我話忍唔到架wo,佢就鬧我啦佢話咁樣系冇儀態,我面上有少許雀斑但 ...

我父母想我地新婚有個穩定的家,本來打算買樓,唔想C6捱貴租,本身傾一人一半首期,2公婆一齊供,層樓我同C6個名,C6突然反口話只會出十萬蚊但層樓要加埋C6個名,跟住講下講下又話一蚊都唔比都要加埋C6個名,一時一樣,又話出去租唐樓平過供,最後父母嬲嬲地舊$扔左落X豐,渣都冇剩。

別墅

我父母想我地新婚有個穩定的家,本來打算買樓,唔想C6捱貴租,本身傾一人一半首期,2公婆一齊供,層樓我同 ...

我唔系介意窮唔窮嘅問題,窮得嚟都唔該有返些少品德呀同感恩呀,完全冇嘅,我屋企人對佢真系好好,佢多謝都冇句仲態度非常差!

別墅

我唔系介意窮唔窮嘅問題,窮得嚟都唔該有返些少品德呀同感恩呀,完全冇嘅,我屋企人對佢真系好好,佢多謝 ...

我99都系講野好矛盾,呢頭叫我補貼下佢個仔,個頭又叫我唔好返工嫁入嚟就要系屋企湊仔做家務,我已經冇返工一年,我直接同99講而加系我老豆資助我,99個態度一副好高高在上咁講:乜你之前唔系有返工咩,你冇錢架?你唔好再問你爸攞啦你自己比$啦,你咁樣會令你老公好冇面!我心諗冇返工一年啦梗係有出冇入啦,之前BB病左住院費系我爸比,你個仔無動於衷咋wo!

別墅

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:16
我99都系講野好矛盾,呢頭叫我補貼下佢個仔,個頭又叫我唔好返工嫁入嚟就要系屋企湊仔做家務,我已經冇返 ...

到我生完,我同C6講傷口好痛好辛苦,C6竟然好串咁講:個個女人都系咁架啦,得你一個痛呀。bb當時啱啱出世三個中餵奶一次,我同C6講好攰好眼訓日日困系屋企好唔開心,C6話唔開心你就同你媽講,唔好同我講!個個丫媽都系咁架啦得你一個辛苦呀,男主外女主內!你地女人就系要屋企湊仔做家務架啦。

別墅

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:16
到我生完,我同C6講傷口好痛好辛苦,C6竟然好串咁講:個個女人都系咁架啦,得你一個痛呀。bb當時啱啱出世 ...

慘在丫B出生冇父愛,C6重男輕女得好緊要,系我陀第三四個月威脅我落仔,佢唔珍惜我個女就算,BB佢不知幾乖好少喊,唔洗氹自己訓,訓醒唔喊靜靜地等人發現,行埋去發現B醒左就會對住你笑,抱又笑放低落床又笑,得食奶先喊,慢慢大個用BB話鬧人代替喊,湊呢個B我仲有好多時間篤電話。

補充多一點:C6曾經要求用我銀行戶口買投票用我戶口操作 當然我最後唔制,平時已經冇乜家用比我,萬一輸埋我D錢咪大件事。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我同C6關係已經出現好大問題,終於前幾日因為我拒絕二胎理由佢話要同我離婚,我理由系經濟條件不足,而加呢 ...

不如真係離婚

cathngai    發表於 21-2-6 01:51
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

crystal媽咪 發表於 21-2-5 21:20
不如真係離婚

正有此意 我唔想BB比B老豆同B嫲嫲教壞曬

水晶宮

BK Milk勳章

離婚吧
基本上个男人係垃圾

侯爵府

回覆樓主:

冇能力又要做大男人,憑條J做呀?!

快d離!立即搵律師搞

反正重男輕女,佢唔會要bb,佢都自己窮成咁唔會有得分俾你,!

我係你唔好等快手簽!立即走

痴根

別墅

bongbongpatty 發表於 21-2-5 21:25
離婚吧
基本上个男人係垃圾

同意

別墅

jackiemei 發表於 21-2-5 21:26
冇能力又要做大男人,憑條J做呀?!

快d離!立即搵律師搞

嚴重重男輕女,當我個女透明 佢有$又煙又酒就冇$買奶粉比B

侯爵府

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:28
嚴重重男輕女,當我個女透明 佢有$又煙又酒就冇$買奶粉比B

你今晚好搵定資料!聽日去搞!問埋老豆可唔可以搬返去!返媽咪屋企

別墅

jackiemei 發表於 21-2-5 21:29

你今晚好搵定資料!聽日去搞!問埋老豆可唔可以搬返去!返 ...

返左娘家lu

侯爵府

jessica520bb 發表於 21-2-5 21:40
返左娘家lu

喊一陣啦!
d淚水俾為自己「白白浪費青春」而流

佢唔配你為佢流,!

返咗屋企就好!

cathngai    發表於 21-2-6 01:52

珍珠宮

哇,極品wor你當初鬼遮眼呀

別墅

jackiemei 發表於 21-2-5 21:46
喊一陣啦!
d淚水俾為自己「白白浪費青春」而流

之前喊左好多次

別墅

mcs74 發表於 21-2-5 21:48
哇,極品wor你當初鬼遮眼呀

垃圾之中極品,婚前系另一樣,唔系咁,而加似比佢呃左多D,所以我先set個咁嘅標題

首頁
12345...10

尾頁

跳至