潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-2-7 11:21
件top本身的design有d lace pattern的感覺,係幾靚的。不過樓上jm溫馨提醒我話H的RTW似阿媽著嗰d衫買唔落 ...

樓上位JM可能仲好年輕,所以先會咁形容。以我地係媽媽輩著就無遺和感啦

伯爵府

marronc 發表於 21-2-7 12:10
我好有肉地所以RTW我都仲未可以著到 不過就買咗2件平價poncho 被下
...

係唔係呢款poncho呀?定係Kelly poncho?都好靚同好有時尚感啊
你買咗邊兩隻色?

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-2-7 12:28

係唔係呢款poncho呀?定係Kelly poncho?都好靚同好有 ...

係呢款呀,我買咗雙面著個款 另一件係Petit H嘅 希望遲啲香港官網會有埋其他幾款poncho 賣啦。
Kelly poncho我買唔起啦

子爵府

你呢件同之前嗰幾件著得靚呀,你身形同氣質好,無問題啦,係人著衫,唔係衫著人

大宅

ChristyHayden 發表於 21-2-7 10:44
多謝jm細心的提醒
H的RTW真係唔係個個款都著到,其實H d衫咁多年嚟就算有d幾靚的設計,我都係得個 ...

買佢衫真心係為配貨,咁我寧願買飾物好過,但有一年我買了羊絨披肩,每年冬天在家用,好暖,但係一次都冇着過出街,因為真係張披肩上身個人仲矮左.我依家唔玩配貨啦真係好辛苦,但係有時會買啲酒杯家品擺喺度欣賞仲好日日可以對住

伯爵府

marronc 發表於 21-2-7 12:17
樓上位JM可能仲好年輕,所以先會咁形容。以我地係媽媽輩著就無遺和感啦
...

你又講得啱喎~
我做女嗰時行入H真係無乜感覺,都係嫁咗之後對H就開始有感覺,我都唔知點解

子爵府

今季嘅twilly 和 scarf 真係令人欲罷不能

伯爵府

wonglwy 發表於 21-2-7 12:44
買佢衫真心係為配貨,咁我寧願買飾物好過,但有一年我買了羊絨披肩,每年冬天在家用,好暖,但係一次都冇 ...

我向來都唔會為配貨而買嘢,一定係係自己鍾意同想買的先會買,因為覺得為配貨而買就會失去shopping的意義。
加上SA好好,唔match我的items佢會主動提我唔好嘥錢,所以咁多年一直到今季見到自己鍾意的pattern同著到,先開始買RTW,之前只係喺BK欣賞吓jm們的share我都已經好滿足。
H的配飾、鑽飾、餐具、家品都總有一d系列係合眼綠同襯自己的,一有鍾意的系列就會想成set買晒,有時反而係SA提我邊d值得成set買,邊d mix & match用會靚d,沒有配貨的心態,一齊研究吓咁買嘢又會開心d。

伯爵府

Mamaskhy0011 發表於 21-2-7 13:10
今季嘅twilly 和 scarf 真係令人欲罷不能

我係被今季的粉色系列吸引~
我SA都講笑咁話,公司如果再唔出返d粉色系列畀客人揀,擔心會有一部分客人會變心

別墅

ChristyHayden 發表於 21-2-7 12:17
今年有出fancy少少的pattern及soft colour,我先至有機會著到H的RTW,多多指教~
呢件係100% c ...

今年啲RTW的確好靚呀,而且佢啲質地好舒服,所以好吸引呀

大宅

ChristyHayden 發表於 21-2-7 13:24
我係被今季的粉色系列吸引~
我SA都講笑咁話,公司如果再唔出返d粉色系列畀客人揀,擔心會有一部分 ...

我都有買過佢啲衫,但係真心著唔到幾多次,只係覺得入馬場先襯,其實我最接受唔到佢silk 絲巾款嗰啲衫,真係好似奶奶着就靚。因為衫容易個季,但係佢其他實用性嘅嘢都仲可以買下,不過傢俬真心貴和要訂好耐,除咗手袋我真係唔知可以買乜嘢,所以我都唔會再玩配貨。我比多左錢肯定係我想要嗰件野,而家配左貨幾時有又唔知顏色啱唔啱又唔知!純粹係我玩咗幾年嘅個人感覺

伯爵府

ILA 發表於 21-2-7 12:37
你呢件同之前嗰幾件著得靚呀,你身形同氣質好,無問題啦,係人著衫,唔係衫著人
...

謝謝你~
其實今季有好多個design我都覺得H係有突破同幾靚的,所以我都霸咗個fitting room好耐,不過都要試清試楚,兼仲要諗到點襯會靚,先至真係買,所以2次加埋最後只係買咗5件,但諗返起當時霸住咗個fitting咁耐,都真係有d唔好意思。

伯爵府

wonglwy 發表於 21-2-7 13:35
我都有買過佢啲衫,但係真心著唔到幾多次,只係覺得入馬場先襯,其實我最接受唔到佢silk 絲巾款嗰啲衫,真 ...

之前其他jm分享買到的RTW一般都係比較timeless同襯佢哋的款,我覺得jm們都好識揀邊d值d買,邊d齊齊純粹欣賞吓就得,佢哋的happy share令我學到好多。
有時designers又真係有獨特的諗法,好似Prada今季呢件衫及Ambush嘅膠帶,我就仲未識得欣賞,但我估總有佢哋的知音人
我過去出袋呢,SA都畀到我想要的顏色同size,同埋一到1:1佢就會自動波安排,唔洗玩高配,so far都好順利
你SA有無了解多少少你的心意?如果SA唔配合,又真係會令人心淡。不過shopping真係最緊要自己開心,因為shopping唔只係為件item,仲係一個過程同體驗,所以你行多幾間舖,或行多幾個品牌,總有間係合心意的!

伯爵府

Fattabgab 發表於 21-2-7 13:35
今年啲RTW的確好靚呀,而且佢啲質地好舒服,所以好吸引呀

質地真係好舒服,你買咗邊幾款?一齊開心share吓吖~
SA話加上今季的style同之前有少少唔同咗,所以都多咗未買過RTW的客人今季都入手。我去嗰2次,都好多客人等緊fitting room,1個客出,另一個客就入,好在我SA好細心,佢自己袋住支私伙消毒酒精仔,幫我噴噴間房/櫈先安排我入去試衫。

伯爵府

marronc 發表於 21-2-7 12:31

係呢款呀,我買咗雙面著個款 另一件係Petit H嘅: ...

乜原來Petit H都有poncho架?今季真好多新發現,要靠你哋開心share畀我知多d先得喇!

大宅

ChristyHayden 發表於 21-2-7 14:15
之前其他jm分享買到的RTW一般都係比較timeless同襯佢哋的款,我覺得jm們都好識揀邊d值d買,邊d齊齊純粹欣 ...

我玩H已經係10+年前開始,我好清楚玩法,之前少不更事,SA都offer b/k/c 比我,當然有買jewellery item,衫少買,可能因為基本上大熱款都有,所以現在冇乜特別所求。因為而家難好多,感覺夠皮了

大宅

恭喜曬jm終於買到紅白top真係好靚(雖然我買完都仲未著因為太熱

別墅

ChristyHayden 發表於 21-2-7 14:25

質地真係好舒服,你買咗邊幾款?一齊開心share吓吖~: ...

我都係最近先買RTW,暫時買咗呢3件同一條褲咋

wcpcelia    發表於 21-2-8 10:21

伯爵府

wonglwy 發表於 21-2-7 15:13
我玩H已經係10+年前開始,我好清楚玩法,之前少不更事,SA都offer b/k/c 比我,當然有買jewellery item,衫 ...

JM有齊BKC又再無特別要求,就更加唔洗為配貨而買嘢,買乜都可以好輕鬆啦,直頭係無得輸呀
不過如果你以前係為配貨而買一d items,買完後個SA又唔係次次出到你想要的袋,咁又真係會激氣d嘅。加上H十幾年前d衫又真係無咁young,近年先有d突破。
對比以前,近年新買H的jm分享,佢哋真係難咗買袋,好彩我想要的袋,喺呢好幾年間都好易買到,基本上一同SA講,都會好快處理到,甚至無心插柳下都on shelf買得到心水袋,所以就更加無配貨呢個諗法,因為向來都唔係為袋而買嘢,而真係純粹想shopping而已。不過SA真係都要人夾人,我初時首先識咗4個SA,最後揀咗呢1個,好在呢幾年都好合拍。

伯爵府

kav.kc 發表於 21-2-7 15:17
恭喜曬jm終於買到紅白top真係好靚(雖然我買完都仲未著因為太熱)
...

Thanks thanks~全靠SA幫到手~
我試完後佢都有提我其實已經買咗黑白,係咪真係想買埋紅白。
昨天外出著都ok喎,入商場都唔洗再披scarf添~

首頁

尾頁

跳至