6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

stepo 發表於 21-2-8 11:53
囡囡食開個隻奶粉而家幫佢由1號轉2號,但呢幾日都有便秘,,我又無幫佢轉牌子都係繼續食果隻,點解會咁嘅? ...
可能你個隻奶粉1,2號配方有好大分別?
阿仔飲緊ENFINITAS, 1號定2號便便都好正常, 每日都有, 無咩問題

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我女女就係1號轉2號 搞到便秘。。痾到喊。。。。而家轉返1號

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

HaXe 發表於 21-2-8 20:02
我個仔由A+ NEURO PRO 1號轉2號都好順利, 一直都無便秘問題, 可能因為本身有三重益菌素同HMO, 兩樣都對腸道 ...
其實樓主可以試下,都幾多jm簡佢
自己本身都係跟返佢建議時間升段都幾順暢

別墅

何家淑女 發表於 21-3-3 10:03
我同你情況都一樣,食哩隻牌子轉號數個陣便便都好ok, 我見好多牌子轉號數個陣都需要唔少時間適應,可能哩 ...
都可能係呀, 小朋友易D適應, 我地大人都放心得多

洋房

stepo 發表於 21-2-8 11:53
囡囡食開個隻奶粉而家幫佢由1號轉2號,但呢幾日都有便秘,,我又無幫佢轉牌子都係繼續食果隻,點解會咁嘅? ...

要睇下你咩奶粉,同bb頭幾日轉有可能未咁快適應,不過我bb美素金裝1號轉2號奶都好順利,消化得ok,去到屎屎,便便又唔錯一條條

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

chungh 發表於 21-3-18 01:59
我嗰bb都飲上面jw 呢隻奶粉,轉飲咗2號都好順,我知道奶粉有HMO,同埋益生菌對腸胃有幫助,唔會咁容易便秘 ...
HMO同埋益菌對腸胃係有幫助, 阿仔飲緊既A+ NEURO PRO我都見有, 價錢相對又唔貴, 真係最少見佢有便秘問題, 而且便便仲日日有添

禁止訪問

複式洋房

回覆 stepo 的帖子

可能係奶粉問題?我B食心美力,1號轉2號又冇嘢喎,食得訓得痾得,同平時一樣...可能佢因為有益生菌同益生元,本身都有幫BB發展個腸胃,所以唔會少少嘢就痾唔到/唔靚咁囉

首頁

尾頁

跳至