時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 21-2-10 16:24
很多中國大企業及小民企都是私人資本, 國家沒有因企業賺大錢而充公它們. 例如華為、比亞迪、恒大等, 都沒 ...

至於最球最大的IPO,螞蟻在港上市, 為何突然達Q?
咁要問馬雲為何衰多口, 在上市前一兩週在業界公開論壇上, 批評中國傳統金融企業追不上高科技金融企業(ie.螞蟻金服等電商)及政府監管制度追不上高科技,已不合事宜.
真夜郎自大!在太歲頭上動土,抵X!

阿爺被公開侮辱, 全世界都知馬雲說過甚麼, 阿爺怎可以唔做番d野, 證明中國的金融監管系統完善?

為令馬雲對中國金融監管系統重拾信心, 中國就召佢照肺及煞停螞蟻IPO,重新check一次才可上市, 要求增加資本, 保議股東權利.

如中國真係充公了馬雲的股份, 佢仲咁落力搞IPO咩?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

capricornbb    發表於 21-2-11 10:34

子爵府

Jasmine-4711 發表於 21-2-10 16:05
你呢d叫知識份子的理性分析?

中國自鄧伯伯開放改革後已不是行共產主義, 是行'社會主義'的統治,但部份推行 ...

鄧伯伯推行的是中國特色的社會主義,樣一小撮人先富起來

民房

最肉端係大大聲話移民, 幾年後又番黎香港迫過. 攞著數. 97 話移民個班, 幾多番左黎.

複式洋房

Forgetmenot999 發表於 21-2-9 01:37

依家各大討論區都係全部有組織散播負面訊息,今日又 ...

唔該我想知而家大陸邊度樓市跌緊?

男爵府

回覆 大力大力 的帖子

日日話人蝗, 點知自己做左蝗

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

opclk99 發表於 21-2-17 06:40
二等公民?七等公民就有,
當年英國全民公投拒港人居英權,
今日呃你班傻仔消費五年救經濟,

連公民都不如,若要做公民,先捱過五年過客先講,五年咁長,英國隨時可改政策,到時隨時得個吉

opclk99    發表於 21-2-17 14:23

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

chowkitwai 發表於 21-2-17 16:59
又係帶方向呀?你地真係好勤力下

請問出個貼文、可以多少錢呀 ?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

chowkitwai 發表於 21-2-17 20:19
我又點知蛇頭俾幾多錢你呢?

人哋喺BK出帖時,你應該仲讀緊幼稚園呀!弟弟!

好眉好貌,正經嘢唔做,嚟BK 踩場挑機, 入嚟睇多D正常人講嘢,希望你回歸正途!

禁止訪問

水晶宮

chowkitwai 發表於 21-2-18 02:42
咪講到BK好似好神聖啦,人氣都俾唔上連登啦!我過黎助興你仲唔多謝我?
...

咁唔鍾意呢度嘅EE,你咪返兒登圍爐囉!

禁止訪問

水晶宮

chowkitwai 發表於 21-2-18 02:51
唔好,睇睇呢度甘多傻人發現。系唔係公關人員呀?一系認左佢啦。

你笑死人咩,你唔知呢度係親子網?家長聚集之地?小朋友瞓咗,父母就有時間上討論區吹吓水架啦!

就係呢兩年,俾你哋呢d兒登成員搞到烏煙瘴氣 ,仲好意思反問?

首頁

尾頁

跳至