自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回 睛靈勳章

回覆 Gorgor0612 的帖子

我99死都唔肯要個姐姐係佢度,一定要個仔!

大宅

回覆 WendyNg201908 的帖子

係!我老公好愚孝架!

大宅

回覆 Chowying 的帖子

我自問已經好大方,好多朋友知我情況都話冇可能,咁同分居有咩分別?但我見佢一個都算啦…但越黎越過份我先忍唔住呻下!

大宅

回覆 winnielong 的帖子

佢做完一樣又會俾佢呀媽叫做第二樣,次次都係咁,根本唔想俾佢走,所以先叫佢一星期係佢度訓!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

kwhkwh 發表於 21-2-10 17:25
c6點睇? 佢成個星期在佢娘家佢ok嗎?

可能佢仲開心

子爵府

回覆 winnie_kin 的帖子

你99係有問題,不過你C6問題大啲,婆媳問題越趨嚴重從來都係個做仔唔識做

男爵府

winnie_kin 發表於 21-2-10 17:16
自從我搬出去唔駛再同我99住後,因得番佢一個,我老公就2邊住方便照顧佢,我老公返夜更時就住佢嗰邊,返早 ...

帶兩個仔返娘家住,至少間中有人可以幫下手,休息下

男爵府

winnie_kin 發表於 21-2-10 17:37
回覆 Chowying 的帖子

我自問已經好大方,好多朋友知我情況都話冇可能,咁同分居有咩分別?但我見佢一個都 ...

其實你都真係好好。知道老人家有需要個仔嘅時候。但可惜一來老人家得寸盡尺唔識做。二來你老公處理得唔好。應該請工人,再加上有時間上去探下佢。唔應該兩邊走。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同奶奶個居所隔好遠?

唯有大家搬近啲住得唔得?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

你奶奶如果真係錫自己既仔就唔會叫個仔日日兩邊行,只要佢陏到行到就可以自理,咁樣只會令自己個仔更加辛苦!真係變態!

男爵府

Chowying 發表於 21-2-10 17:28
老實講我會大方啲,叫老公以後都唔使返黎

大宅

回覆樓主:

叫你老公以後都唔使返黎,俾我換埋門鎖,你99係唔岩,但你老公自己都唔識分寸,孝順唔係咁囉!佢既然都唔顧自己頭家,咁以後唔使返黎

子爵府

我會叫個老公幾夜都要返屋企瞓!香港交通咁方便,冇通宵車都有的士!
呢個係佢對個家責任,我吾想守生寡,亦吾想仔女同人哋講話自己爸爸常常不回來睡覺,外人不知以為你們家庭出現問題!下次你要同你先生講你等佢門,叫佢早去早回!這已經是很低很低的底線了!

珍珠宮

叫佢攬住老母瞓

珍珠宮

kwhkwh 發表於 21-2-10 17:25
c6點睇? 佢成個星期在佢娘家佢ok嗎?

覺得係樓主c6本身都想留奶奶家
一個人好free唔駛顧多三個人嘅野

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得最大問題係你C6...你不如唸下會不會係C6趁機不如留喺99家,仲輕鬆自在過番嚟自己屋企(等同女人番娘家嘅感覺,因為Free)...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cara.mak 發表於 21-2-10 18:24
覺得係樓主c6本身都想留奶奶家
一個人好free唔駛顧多三個人嘅野

我都係咁唸

大宅

winnie_kin 發表於 21-2-10 17:16
自從我搬出去唔駛再同我99住後,因得番佢一個,我老公就2邊住方便照顧佢,我老公返夜更時就住佢嗰邊,返早 ...

住近D,老公咪唔使留宿law...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

似乎你99特登嘅, 有D99認為老婆搶走個仔, 想霸晒個仔。

侯爵府

你可以主動幫奶奶封定利是叫老公去留宿時帶去。 樓主好似無返工,你不如網上訂定一大堆日常用品食物,直接送去奶奶屋企又得!剪頭髮就比多啲錢佢落街剪順便電髮染髮

首頁

尾頁

跳至