自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

例如一個樣生得老 , 另一個個樣生得後生 , 一個樣靚一個醜 , 一個高一個矮

如果外表對比太大 , 其實有無壓力

子爵府

shirley784 發表於 21-2-10 17:46
例如一個樣生得老 , 另一個個樣生得後生 , 一個樣靚一個醜 , 一個高一個矮

後生嘅時候可能會有啲計較,老咗嘅時候就會明白人品先係最重要~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

呢啲嘢點講得埋? 我識得有對夫婦, 男嘅高大五官端正但唔叫靚仔, 女嘅矮哨牙醜樣仲成面老人班, 但個男係標準老婆奴係屋企無地位。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我細時,我媽咪個朋友係超好老公黎,佢潮州人,佢係超愛老婆,佢靚仔高大架,個個都讚佢似男明星。而佢太太係好肥好懶既人。

最記得佢太太生左個仔,但唔識湊,又唔識同佢沖涼,佢地香港又唔識人,唯有叫我媽咪去教佢同bb沖涼,當時我都好細,媽咪帶住我去佢屋企去教佢既。(係教個男既。)

媽咪同佢啲朋友個個都話個男既,放工仲要幫佢老婆洗衫、煮飯、做家務,佢老婆咩都唔做架。佢老婆真係好有福,潮州男人好少咁既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

最緊要溝通同相處到可以走下去。
黄祖藍,李亞男夠經典卦,仲要大家做娛樂圈夠大壓力。李話當初佢父母都唔喜歡,好彩而家黃都好爭氣。

子爵府

男方醜通常問題不大,但調返轉就會好慘,可能仲會俾男方家長厭棄

珍珠宮

畀面勳章

OHIMESAMA 發表於 21-2-10 18:41
男方醜通常問題不大,但調返轉就會好慘,可能仲會俾男方家長厭棄

奶奶嫌棄新抱是常態吧

掉轉都有,西方認為外父會仇視女婿

子爵府

banbanmm 發表於 21-2-10 18:44
奶奶嫌棄新抱是常態吧

掉轉都有,西方認為外父會仇視女婿

變態99心目中已經冇人襯得起佢個仔,可況真係醜樣
西人好日都唔見一面冇所謂啦!

男爵府

思澄爸爸 發表於 21-2-10 18:29
最緊要溝通同相處到可以走下去。
黄祖藍,李亞男夠經典卦,仲要大家做娛樂圈夠大壓力。李話當初佢父母都唔 ...

又係講呢 pair , 我覺得黄祖藍個樣絕對無問題 , 只係唔突出 , 襯唔起靚女姐

珍珠宮

回覆樓主:

我同我老公外表相差甚遠,都有試過有啲新相識嘅人第一次見我老公會有啲意外,我都會有一刻小小唔太開心,但好快無事,到而家年紀大了就唔覺有問題

Giyueng    發表於 21-2-10 21:18

水晶宮

襯唔襯唔緊要,最緊要係要有另一半

侯爵府

回覆樓主:

長輩中好幾對係咁:
父母 - 女高男矮,男大12年
四舅父 - 女肥男高瘦,男大15年
六舅父- 男180cm斯文高瘦男,女150cm女強人,男大10年
估計以前嗰代頗常見(家母今年80, 六舅父都過70歲)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔係做藝人, 有咩壓力?

子爵府

OHIMESAMA 發表於 21-2-10 18:48
變態99心目中已經冇人襯得起佢個仔,可況真係醜樣
西人好日都唔見一面冇所謂啦!
...
認同

珍珠宮

bosch 發表於 21-2-10 20:29
唔係做藝人, 有咩壓力?

都唔一定,當初我媽就因為咁好唔鍾意我老公,拍拖已反對,到結咗婚都一樣唔多妥佢,連名都叫錯。我因為咁同呀媽嘈過,心底點都唔太好過,還好經過年年月月,我媽見我老公好仔,又對我好,又會同佢傾下偈,慢慢關係先好起嚟

公爵府

牛年勳章

同另一半夾唔夾,緊要過襯唔襯
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

牛年勳章

shirley784 發表於 21-2-10 19:16
又係講呢 pair , 我覺得黄祖藍個樣絕對無問題 , 只係唔突出 , 襯唔起靚女姐

...

王祖藍呢pair 係個高度唔襯,齋講樣王唔係好醜,李都唔係特別靚

水晶宮

我同c6各有各走樣,冇得介意了
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

我同c6各有各走樣,冇得介意了
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

wan_sosin 發表於 21-2-10 22:00
都唔一定,當初我媽就因為咁好唔鍾意我老公,拍拖已反對,到結咗婚都一樣唔多妥佢,連名都叫錯。我因為咁 ...

點解伯友唔鍾意你老公? 純直覺唔鍾意佢?

首頁

尾頁

跳至