自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

搬到我手都軟埋
果三碌泰國薑花好重稱,成碌蔗咁重
今年蕙蘭好難搵,行勻成個花墟得3間有,一間唔靚,一間當我水魚,以後唔幫襯佢!
串串金c6年年指定要買,今年平靚正!由未開到開晒都大把貨。我揀咗呢幾枝合時嘅,5枝$200抵到笑

flower9    發表於 21-2-14 07:59

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 21-2-11 14:06
搬到我手都軟埋
果三碌泰國薑花好重稱,成碌蔗咁重
今年蕙蘭好難搵,行勻成個花墟得3間有,一間唔靚 ...

好平呀,昨天在維園見到串串金都要$50/支

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

串串金你地開到咁上下會唔會有超細既蟲仔出現?早2年買左3支擺左係飯枱,擺左一排後有蟲仔係飯枱度

男爵府

今年簡簡單單插繡球

flower9    發表於 21-2-14 07:59
Cheuk2012    發表於 21-2-11 23:57

伯爵府

charlotteling 發表於 21-2-11 14:22
今年簡簡單單插繡球

顏色好靚

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

michelle071180 發表於 21-2-11 14:16
串串金你地開到咁上下會唔會有超細既蟲仔出現?早2年買左3支擺左係飯枱,擺左一排後有蟲仔係飯枱度 ...

無呀咁多年都無
希望今年都無

王國長老

pomanlife 發表於 21-2-11 14:13
好平呀,昨天在維園見到串串金都要$50/支

花墟好多!由2xx十枝到最貴我見過980/十枝
我揀中價位,尋日買,插水一日,今日開得幾好

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 21-2-11 14:31
無呀咁多年都無
希望今年都無
我果年係第一年買,唔知係咪果間唔靚呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

蕙蘭好靚呀,幾錢呢?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我今年無去行街,無買花插,只有蘭花同水仙

男爵府

回覆樓主:

紅當當

Cheuk2012    發表於 21-2-11 23:57
luvkaka    發表於 21-2-11 15:02
與智者為伍 與善者同行

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 21-2-11 14:35
花墟好多!由2xx十枝到最貴我見過980/十枝
我揀中價位,尋日買,插水一日,今日開得幾好

嘩,真係開得好靚呀

我睇賣嗰啲有啲唔知幾時先會開花,有啲開到好似你咁,昨天行維園睇到$50/支

彩鑽殿

堅媽 發表於 21-2-11 14:59
紅當當

自己整還是淘寶呀?

男爵府

pomanlife 發表於 21-2-11 15:04
自己整還是淘寶呀?

淘寶買花材和飾物自己砌
與智者為伍 與善者同行

彩鑽殿

堅媽 發表於 21-2-11 15:16
淘寶買花材和飾物自己砌

好叻呀

咁啲銀柳係亁還未新鮮架?

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

新年快樂

Cheuk2012    發表於 21-2-11 23:58

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都好鍾意蕙蘭,呢幾枝幾多錢呀?

王國長老

michelle071180 發表於 21-2-11 14:43
我果年係第一年買,唔知係咪果間唔靚呢

唔知呢,潮濕?

王國長老

SEPS 發表於 21-2-11 15:37
我都好鍾意蕙蘭,呢幾枝幾多錢呀?

維園買$300/2枝(新開箱),佢原本開$180,但無粉紅,我買咗橙/紅,類似圖中呢種
之後再去花墟,一間唔靚,一間得黃色開我$250一枝(傻傻地),最後去繽紛有粉色,$180一枝,即買

王國長老

堅媽 發表於 21-2-11 14:59
紅當當

今年置地一大堆銀柳,都好靚 (我想像咗好耐如果淨插銀柳咩樣)

首頁

尾頁

跳至