論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

舊工人今年一月二十九日離開媽媽家!

我當然有寫407e!
還有,加多張紙,寫下她的罪行!

入境處有回信俾我!希望她取不到visa 啦!我不想她又害人!請自行看附件!

別墅

mail2muitsai 發表於 21-2-14 10:45

我當然有寫407e!

我寫左3張紙(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

第一次投訴, 唔理住, 照批visa, 但第份工亦比人炒 而第二僱主投訴, 咁入境處就會唔批衰工人visa. 我以前肥廢人nelly就係人板。

複式洋房

PoohHK 發表於 21-2-15 08:31
我寫左3張紙(emoji)

你勁
竟然寫到三張紙
我係寫重點囉
舊姐姐危害別人生命!

複式洋房

lily-of-valley 發表於 21-2-15 09:33
第一次投訴, 唔理住, 照批visa, 但第份工亦比人炒 而第二僱主投訴, 咁入境處就會唔批衰工人visa. 我以 ...

總之我覺得我要做足本份
佢有錯
我就要寫出嚟
之前有冇人投訴佢?
我就真係唔知啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

mail2muitsai 發表於 21-2-15 17:26
總之我覺得我要做足本份
佢有錯
我就要寫出嚟
我個2000在香港做過, 2014再來我度, 原來2000年同個香港男人大咗肚, 以為有港太做, 點知比人趙元鬆。佢放完前4後6, 個僱主見無幾多個月完約,比晒所有人工請佢消失。

佢2014 jan 14到, 扭盡六壬耍我炒, 要我賠人工到2016 jan 14.

大宅

mail2muitsai 發表於 21-2-14 10:45

我當然有寫407e!

可否提供工人的英文名?等大家小心。謝謝

複式洋房

nickma03 發表於 21-2-15 18:28
可否提供工人的英文名?等大家小心。謝謝

看附件吧!

大宅

mail2muitsai 發表於 21-2-15 18:38
看附件吧!

睇到,謝謝(emoji)(emoji)

洋房

我當然有寫407e!
請問一下,入境事務處幾耐復呢封信俾妳?我個工人姐姐之前未到期前求我同佢續約,真心麻麻哋佢,咁我見新工人姐姐依家咁難請到嚟香港,而我又快臨產,焗住同佢續咗約,諗住點樣都好,至少屋企衛生有人搞,點知續咗新約二十日,佢俾咗封辭職信俾我,平時黑口黑面也算,仲要被我見佢係屋企沖涼後包住條浴巾連褲都唔著,嬲到我爆炸,仲同我講唔要機票只要錢,話唔要離開香港,我激到即刻揾返中介公司果邊即炒佢,我都有寫信跟407e 俾入境事務處投訴佢惡意斷約,但我只係收到入境事務處的解約通知信,都冇妳呢封信,咁樣嘅衰人一啲都唔想佢留喺香港害人

複式洋房

liliying1984 發表於 21-4-10 20:53
請問一下,入境事務處幾耐復呢封信俾妳?我個工人姐姐之前未到期前求我同佢續約,真心麻麻哋佢,咁我見新工 ...

我應該係大約係二月十一或十二日收到入境處這信!前工人姐姐豬油膏都係咁㗎!沖完涼出嚟淨係用條毛巾包住自己周屋走!我屋企有cam嘅!所以我發現到囉!

洋房

mail2muitsai 發表於 21-4-11 16:38
我應該係大約係二月十一或十二日收到入境處這信!前工人姐姐豬油膏都係咁㗎!沖完涼出嚟淨係用條毛巾包住 ...

我都希望可以收到入境事務處呢封信,證明入境事務處係有睇到,我炒佢前都有打俾勞工處,我想知道都有啲咩嘢係可以保障到雇主㗎,冇打電話冇嘢,打完仲嬲,勁垃圾,對雇主零保障咁,嘥錢嘥時間又嘥氣。

首頁

尾頁

跳至