育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

聽人講爽身粉對BB唔好, 最好唔好用......不過依家我幫阿B換親片都覺得一除片個patpat水氣好重, 我擔心咁樣噏法會出疹

大宅

2021勳章

爽身粉會塞毛孔同埋BB吸到會入氣管 搞到敏感/哮喘

複式洋房

回覆 ursula422 的帖子

證明隻片唔啱佢! 我仔仔長期有patpat疹+濕疹, 都試過好多隻片同lotion先好返

大宅

點解唔換過第二隻片片? 換隻透氣啲就唔會咁

複式洋房

2021勳章

au_87 發表於 21-2-15 11:28

證明隻片唔啱佢! 我仔仔長期有patpat疹+濕疹, 都試過好多隻片同lotion先好返 ...
我個小朋友都有濕疹, 請問你仔仔用邊隻片同lotion?

複式洋房

回覆 lol_opo4 的帖子

我仔用緊huggies隻親膚片, lotion面用加州寶寶同身用QV...其實片一用啱patpat就會明顯冇晒水汽, patpat疹唔洗幾日就好返大半! lotion都係, 用啱就好得好快

大宅

有濕疹不如試下濕X敵呀,我都係早排試完覺得好用就推介朋友買

複式洋房

2021勳章

Carol_407 發表於 21-2-24 14:13

有濕疹不如試下濕X敵呀,我都係早排試完覺得好用就推介朋友買 ...
bb係用得?

別墅

爽身粉對bb唔好嫁

大宅

回覆 sasaire 的帖子

我見佢寫係中藥整成,好天然,bb用應該都ok

複式洋房

2021勳章

au_87 發表於 21-2-15 11:28

證明隻片唔啱佢! 我仔仔長期有patpat疹+濕疹, 都試過好多隻片同lotion先好返 ...
我都係濕疹B, 知唔知舒特膚俾BB搽好唔好

別墅

2021勳章

回覆 daledada 的帖子

幾好...最好係用濕疹line嗰隻, 搽完唔乸

禁止訪問

複式洋房

我BB宜家5個半月, 由出世一直用VASELINE(普通或BB用果隻), PAT PAT暫時未試過紅或敏感

複式洋房

聽朋友講話會塞毛孔, 加上仔仔皮膚似我比較敏感好容易出粒粒, 所以唔敢用...
其實片片吸得好同埋cutting好唔會cool住, 加上勤換片就唔一定要用, 再者都有其他patpat cream, 唔用爽身粉都得

複式洋房

nicknicknick 發表於 21-3-19 23:56
聽朋友講話會塞毛孔, 加上仔仔皮膚似我比較敏感好容易出粒粒, 所以唔敢用...
其實片片吸得好同埋cutting好 ...
我B又係成日出粒粒,已經試過2隻M字頭嘅片片都噏到出粒粒!媽媽你用邊款片片係吸得好呀?

複式洋房

回覆 beulah220 的帖子

仔仔試過幾個brand, 好奇嘅親膚片係最好, 唔會噏到有水氣又唔會漏, 轉左呢隻少左好多粒粒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊