3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

平時有冇運動曬太陽?飲食均衡?作息定時?抵抗力係要儲返黎,嗰d產品只係輔助

大宅

aumuimui 發表於 21-2-16 12:14
抗疫都一段時間,一直搵緊D岩小朋友既可以增強抵抗力營養補充品比小朋友,有冇介紹?
...

多做運動,小病就盡量少食西藥,我女就是以前一燒就食退燒藥,食完係好快退燒,但過兩星期又病過,直到遇到好中醫,現在少食西藥,高燒都要食返西藥,但普通流鼻水,咳就食中藥。
去年初佢中左甲流,食特敏福又退燒藥成個星期,食完係好快好返,但一入睡全身流晒汗,成個身都濕透,呢啲就是身體差,出虛汗,捉佢去睇中醫,調理一星期多,汗已經少左,面色之前好青,之後都好返好多。
平日多晒太陽運動出下汗,均衡飲食。
我唔信靠食嗰啲營養補充品身體就自然好,除非你確定佢身體缺乏某啲營養導致身體差。

琥珀宮

抗疫都一段時間,一直搵緊D岩小朋友既可以增強抵抗力營養補充品比小朋友,有冇介紹?
...

維他命c, 日日食,真係少好多傷風感冒
d人成日話均衡飲食,食多個橙就得但其實唔係,每個人吸收能力唔同,有需要而針對咁食係好有效果

禁止訪問

複式洋房

...

Multivitamins
蛋白質
運動
曬太陽

男爵府

回覆 aumuimui 的帖子

我俾小朋友飲緊一隻叫Kyani Sunrise既果汁, so far冇乜病。
one fine day  

大宅

多做運動!我小朋友每星期參加田徑運動班,強身健體,曬太陽,效果好好

禁止訪問

大宅

2023年兔年勳章

...

接骨木

首頁

尾頁

跳至