自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

厚多士 發表於 21-2-17 16:00
剛才食晏,有三個男人坐我隔離枱,佢哋談論緊其中一人的老婆,其餘兩個男人係咁叫個friend 有機會就走人, ...

我反而覺得叫人休妻個2個男人好不知所謂。一家唔知一家事,唔開解朋友反而火上加油。我好懷疑佢哋自己遇上同一情況夠唔夠胆咁做。自己做唔到就慫恿人哋做。

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

不分男女,都要互相尊重,在朋友家人面前要比面

侯爵府

剛才食晏,有三個男人坐我隔離枱,佢哋談論緊其中一人的老婆,其餘兩個男人係咁叫個friend 有機會就走人, ...

都係 我先生當年(男友) 因同另一女人抬匧 都無同我拎匧 我都係關埋房門 爆到佢上天 差d 分手 面 留比佢之餘 自己也要面 不能當中鬧佢

珊瑚宮

lojo11 發表於 21-2-17 16:05
幾時做人都要識時務... 無分男女...

X 2

公爵府

micsin 發表於 21-2-17 18:18
都係 我先生當年(男友) 因同另一女人抬匧 都無同我拎匧 我都係關埋房門 爆到佢上天 差d 分手 面 留比佢之 ...

佢找屎牙?幫人拎喼,仲要係女,都唔幫自己女友拎。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

識時務唔代表要受氣睇人面色! 搞清楚來龍去脈先比到意見

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

vivibabyvivi 發表於 21-2-17 18:10
但係我識啲女人成日討論老公,咁公平啲講,女講得男,點解男唔講得女?
...

Er⋯⋯其實,我都係c6聽返嚟,男人做朋友吹水,有底線,朋友妻唔會討論,基於禮貌及尊重。
女人講老公最多叫8婆;但男人對朋友妻評頭品足,就略顯猥瑣,此乃男女之別。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

beehoneybee 發表於 21-2-17 18:44
Er⋯⋯其實,我都係c6聽返嚟,男人做朋友吹水,有底線,朋友妻唔會討論,基於禮貌及尊重。
女人講老公最多 ...

又唔係傾人身材,又唔係討論床上表現,點會猥瑣呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

micsin 發表於 21-2-17 18:18
都係 我先生當年(男友) 因同另一女人抬匧 都無同我拎匧 我都係關埋房門 爆到佢上天 差d 分手 面 留比佢之 ...

做得好

侯爵府

beehoneybee 發表於 21-2-17 16:36
反而,奇怪3個男人,齊齊討論朋友妻,通常,麻甩佬間唔會講別人老婆,太赤裸,諸事八卦,無禮。

這3枚雄性 ...

非常認同!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

vivibabyvivi 發表於 21-2-17 18:58
又唔係傾人身材,又唔係討論床上表現,點會猥瑣呀

其實你咁問得,即唔明個中道理,唔理解意會,就隨意啦。

現在人人講平等,相信好多人都唔會理,但,照樓主形容,呢3位雄性,我自己就會覺得「(>﹏<)」。

子爵府

vivibabyvivi 發表於 21-2-17 18:10
但係我識啲女人成日討論老公,咁公平啲講,女講得男,點解男唔講得女?
...

因為女人大晒

子爵府

Fion710 發表於 21-2-17 16:50
我前呀嫂就係唔比面呀哥,直情係男家大家族做節時玩情緒黑面,係慶祝母親節大鬧聚會,呀哥為了姪仔容忍了好 ...

通常都係女人先會咁大牌大庭廣眾發脾氣黑面,要全世界睇佢面色,好少聽男人會咁唔大體,咁野蠻

男爵府

回覆樓主:

男人老狗係好少講朋友妻,如果講到咁,我覺得證明老友妻真係十萬級惡頂

珍珠宮

lojo11 發表於 21-2-17 16:05
幾時做人都要識時務... 無分男女...

珍珠宮

Fion710 發表於 21-2-17 16:50
我前呀嫂就係唔比面呀哥,直情係男家大家族做節時玩情緒黑面,係慶祝母親節大鬧聚會,呀哥為了姪仔容忍了好 ...

因乜事無故黑面啊?
無原因下黑面既話,好難忍喎

水晶宮

應該係做人幾時都要,不分男女

伯爵府

FionaWong0118 發表於 21-2-17 21:29
男人老狗係好少講朋友妻,如果講到咁,我覺得證明老友妻真係十萬級惡頂
...
我唔敢評論人妻是否好惡頂,不過那三個男人雖然上了年紀,但都斯斯文文,似有D學識,所以我都覺得可能人妻真係好唔比面個老公,去到一個程度D老友忍唔住出聲

伯爵府

love2talk 發表於 21-2-17 21:54
應該係做人幾時都要,不分男女
我只係quote返個男人的說話,並唔代表我認同
當然男女都要互相尊重互相俾面對方

伯爵府

breadcheung 發表於 21-2-17 19:35
通常都係女人先會咁大牌大庭廣眾發脾氣黑面,要全世界睇佢面色,好少聽男人會咁唔大體,咁野蠻
...
通常嬲到走左去都係女人,不過我都見識過D男人唔俾面另一半,大大聲呼喝個女人,其實唔好以為咁係威,背後個個都覺得個男人肉酸

首頁
12345...7

尾頁

跳至