懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇媽媽試過咁(emoji)(emoji)好驚bb會無左

水晶宮

kathywong2018 發表於 21-2-17 20:31
有冇媽媽試過咁(emoji)(emoji)好驚bb會無左

試過一次,流咗一pat 鮮血就停了。
你流咗好多血?

大宅

回覆 kathywong2018 的帖子

我都係15週時無啦啦大出血,去咗急症,送上婦產科後做了各樣檢查,住了10日,醫生懷疑穿水,話胎盤都有啲低。但我出院後去睇私家醫生,照到係胎盤積血,無穿水。每隔2星期打針,繼續食安胎藥及訓床到而家23週。

大宅

你需要住院嗎?盡量平瞓啦...

大宅

我15周幾都突然流血入急症室。醫生說胎盤底有d血,胎盤位置無問題,第二日出院。我上次有早產經驗。醫生都只係給我2天病假,說不能俾咁多,又說無野可以阻止到小產。

大宅

a_c2612 發表於 21-2-17 22:10
我15周幾都突然流血入急症室。醫生說胎盤底有d血,胎盤位置無問題,第二日出院。我上次有早產經驗。醫生都 ...

有冇睇私家?私家一般都唔會吝嗇開兩星期病假。

別墅

Nbs 發表於 21-2-17 20:32
試過一次,流咗一pat 鮮血就停了。
你流咗好多血?

第一日都有1塊長護墊量同有血塊,第二時許就小便有血絲

別墅

Owlowl2323 發表於 21-2-17 21:34

我都係15週時無啦啦大出血,去咗急症,送上婦產科後做了各樣檢查,住了10日, ...

醫生都係話我胎盤低,出院後我都會再睇私家(emoji)(emoji)

別墅

Owlowl2323 發表於 21-2-17 21:36

你需要住院嗎?盡量平瞓啦...

要住院,有長期訓係床,但醫院真係好難訓到長時間(emoji)(emoji)姑娘又開燈講野又大聲(emoji)(emoji)

大宅

眼瞓就瞓一陣,嗰陣我都係爭取時間瞓,夜晚用耳塞,日頭用headphone, 休息好緊要。

複式洋房

kathywong2018 發表於 21-2-18 07:15
要住院,有長期訓係床,但醫院真係好難訓到長時間(emoji)(emoji)姑娘又開燈講野又大聲(emoji)(emoji)
...

我早期時都係胎盤低,加流血(黎M咁)再入院住,但醫院只係叫訓床休息,第朝先有醫生再睇情況。但始終都係得唔到答案點解會再流血,我就擅自自簽出院出去穩私家醫生睇,私家幫我照完再加睇埋陰道宮頸,得出結果就係我3個地方都係流緊血,因為過左12w,安胎藥已經無乜用,所以醫生無開藥俾我。我就返左屋企攤床,第3日就無再流血啦~

別墅

Exe22 發表於 21-2-18 12:56
我早期時都係胎盤低,加流血(黎M咁)再入院住,但醫院只係叫訓床休息,第朝先有醫生再睇情況。但始終都係 ...

❤️❤️❤️(emoji)(emoji)

別墅

Owlowl2323 發表於 21-2-18 10:54

眼瞓就瞓一陣,嗰陣我都係爭取時間瞓,夜晚用耳塞,日頭用headphone, 休息好緊 ...

收到,我出左院了,今天無流血,謝謝

大宅

胎盤低要左側訓覺,我次次右側訓都見紅。其實長期左側訓都會訓得唔舒服,不過無辦法,為咗唔想見紅,唯有辛苦少少

大宅

Exe22 發表於 21-2-18 12:56
我早期時都係胎盤低,加流血(黎M咁)再入院住,但醫院只係叫訓床休息,第朝先有醫生再睇情況。但始終都係 ...
想問你私家係睇邊個,因為我中期開始間唔中有流啡,但公立醫院檢查唔到原因。

大宅

回覆樓主:

14週,琴晚都見紅,五毫子咁大,希望今日無再見紅 。 原本約左私家聽日常規檢查。 如果胎盤低咁早期已經會見紅咪?

複式洋房

lishling 發表於 21-2-23 21:36
想問你私家係睇邊個,因為我中期開始間唔中有流啡,但公立醫院檢查唔到原因。
...

我睇卓越既松園醫生。 一向都去開佢個度產檢。

別墅

Owlowl2323 發表於 21-2-17 21:34

我都係15週時無啦啦大出血,去咗急症,送上婦產科後做了各樣檢查,住了10日, ...

我白帶异常,21周要住院嗎?

大宅

Exe22 發表於 21-2-24 09:49
我睇卓越既松園醫生。 一向都去開佢個度產檢。
Thx a lot

大宅

回覆 思琪 的帖子

你會去私家診所種下菌先嗎?起碼唔洗住院等結果

首頁

尾頁

跳至