自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

諗極都唔明,裝個 App係想可快D切斷傳播鏈。

呢個係公衆衛生丶公民責任,點解咁都要反??

佢哋唔想抗疫成功??
佢哋想不幸染到後,要發病先知 或 傳染更多人??

見有人話黃人會填寫假資料,唔怪得咁多不明源頭啦!!

侯爵府

回覆樓主:

仲有好多人確診檢疫都唔肯透露去過嘅地方,接觸過啲咩人,你見警察突擊檢查之前強檢嘅大廈幾個鐘都搵到120個冇做檢疫嘅人開罰單就知道啲人幾不負責任,根本關於公眾安全衛生嘅就唔應該講咁多自由

水晶宮

畀面勳章

Shellyxlk 發表於 21-2-18 18:22
仲有好多人確診檢疫都唔肯透露去過嘅地方,接觸過啲咩人,你見警察突擊檢查之前強檢嘅大廈幾個鐘都搵到120 ...

為咗反政府,咩都可以放2邊!!

呢班自私精!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

(Samantha) 發表於 21-2-18 18:40

呢班自私精!!!

盲反, 呢班人無得救

放下自在

珍珠宮

牛年勳章

呢班自私精!!!

嗰D滿腦子民粹主義,立場行先既人就係咁自私

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

反對派吖嘛
政府係啱係錯都要反對架啦

男爵府

用app scan就入得,填咪仲煩

珍珠宮

2024年龍年勳章

YC仲話個Apps有毒,不要安裝喎。

安裝完,睇番佢個權限,跟本就乜都無。

不過我又好奇佢怎樣通知我去過的地方有確診?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢班自私精!!!

班人唔想清零, 清到零就無藉口鬧政府, 所以佢地係坐住個腦, 唔會諗係公共衛生要團結抗疫

大宅

回覆樓主:

老實,佢唔係強制,又個個填假資料,成效一般般叫好過冇。
唔理佢乜色,總之有我食飯一定裝,正苦做show又好,攞係dna又好,總之就係要食

男爵府

(Samantha) 發表於 21-2-18 18:18

社會唔亂佢哋咪製造混亂 又唔係第一日嘅事 都慣咗佢哋為反而反

珍珠宮

D..D 發表於 21-2-18 19:10
反對派吖嘛

仲有人話幫手抗疫就係幫政府
話任何政策都要採取不合作

水晶宮

2024勳章

所以好希望佢哋去英國

大宅

回覆樓主:

我地正常人,係唔會明d唔正常既人諗乜架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

反智的人就係咁,唔理是什麼只要政府推佢地就反,這就是「民主」的壞處,當一個人政治上腦就會做出反智行為,不問原因只為自己的政治理想,再說白一點就是自私。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢哋最大問題係個腦

珍珠宮

(Samantha) 發表於 21-2-18 18:18

剛才經過餐廳門口見到有啲人想入去食嘢只可以填表點都唔肯download安心出行apps 不過都見到有一個後生女話未安裝怕麻煩,隔離個朋友話會教佢,佢話好快好方便
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

D..D 發表於 21-2-18 19:10
反對派吖嘛

攞一萬時,身邊無一個YC話因私隱唔攞

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

fatfat86 發表於 21-2-18 19:24
用app scan就入得,填咪仲煩

佢地話裝個app會俾人偷晒電話啲資料丫嘛

珍珠宮

回覆樓主:

見到譚仔三哥係fb俾人狂鬧,人地有得用app,填表同填Google form都鬧,d人真係癡曬線,唔想俾資料就咪食啦

首頁

尾頁

跳至