0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

我bb 20日人仔大 頭個星期飲s26都ok 有便有尿 但由琴日朝早有1次便便之後就冇直到而家 係咪奶粉唔岩bb 因為bb出世有黃疸 冇便便佢既黃疸指數會唔會升返?
如果轉奶粉 心美力同illuma邊隻好?
幫忙

禁止訪問

別墅

szetop 發表於 21-2-19 16:12
睇多幾日先,仲係冇便便先再轉。Bb食緊aptamil essensis hmo便便都ok,見佢有益生元組合對腸胃好,每日d便 ...

我見佢谷得好辛苦 不停扭計 又覺得面好似黃返小小 好驚

禁止訪問

別墅

Chansiuga 發表於 21-2-19 18:01
可以轉enfinitas
入面有益素菌,可以幫助改善便秘既問題

我轉左心美力 而家要睇睇佢有冇便便 冇我都唔知點算

複式洋房

可以試下nuro pro呀,有齊腸胃有益嘅配方,都幾全面架,不仿一試

複式洋房

Um... 一日冇便便就轉奶粉好似有d太心急,始終bb2-3日冇便便都唔係咩大問題,當然日日有就最好啦,既然都轉左咁就睇定d先唔好一冇便便又轉喇...bb咁細個轉咁多次條腸會好難適應...我自己小朋友係食neuropro, 出世到宜家便便日日都有唔洗我擔心,如果你一段時間想再轉奶粉可以考慮下哩隻,祝bb快d有便便啦!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

newbaby2018 發表於 21-2-19 16:24
我見佢谷得好辛苦 不停扭計 又覺得面好似黃返小小 好驚

我仔同你一樣呀~佢飲銀罐,每次都谷到發曬脾氣,結果飲佐半個月就轉奶粉~即刻冇事,依家呀b個半月大

洋房

之前我囡都係食S26啊,後來聽人講美素金裝天然啲又無蔗糖,對BB消化好啲,所以就轉咗,而家個囡食得屙得又瞓得

別墅

~0NVIS~ 發表於 21-2-19 22:14
Um... 一日冇便便就轉奶粉好似有d太心急,始終bb2-3日冇便便都唔係咩大問題,當然日日有就最好啦,既然都轉 ...

同意呀, 轉奶唔好心急

BB都係飲緊呢隻, 都幾肯飲, 而且無便便問題

複式洋房

我小朋友最近轉左enfinitas,便便日日都有,你可以考慮下

別墅

yan716 發表於 21-2-20 00:57
我仔同你一樣呀~佢飲銀罐,每次都谷到發曬脾氣,結果飲佐半個月就轉奶粉~即刻冇事,依家呀b個半月大:kis ...

你轉左咩奶粉 係慢慢轉定就咁轉?

別墅

MAHC0 發表於 21-2-19 21:27
可以試下nuro pro呀,有齊腸胃有益嘅配方,都幾全面架,不仿一試

咁多奶粉牌子 真係唔識揀

別墅

qrikiki 發表於 21-2-20 17:44
之前我囡都係食S26啊,後來聽人講美素金裝天然啲又無蔗糖,對BB消化好啲,所以就轉咗,而家個囡食得屙得又 ...

我大囡之前食illuma柯得太勁 轉能恩又便秘 再轉s26就ok 所以細囡都比佢食s26 開頭都仲ok 而家就冇便便

別墅

_希_ 發表於 21-2-21 01:08
我小朋友最近轉左enfinitas,便便日日都有,你可以考慮下

呢個我見好多媽媽推介都話好

別墅

~0NVIS~ 發表於 21-2-19 22:14
Um... 一日冇便便就轉奶粉好似有d太心急,始終bb2-3日冇便便都唔係咩大問題,當然日日有就最好啦,既然都轉 ...

我見佢谷得好辛苦 有時食飽又喊 訓訓下又谷到喊 仲有好多屁 而家2日啦都冇便便

大宅

newbaby2018 發表於 21-2-21 01:26
你轉左咩奶粉 係慢慢轉定就咁轉?

Illuma 有機,佢真係冇再谷便便,我冇跟足佢建議轉,第一日一餐,第二日兩餐,第三日好似已經4餐,之後就好快轉曬新既,食到依家都好正常
其實真係要夾,我大仔之前食開s26食得好好,呢胎先決定食番呢隻,結果唔夾細b

加油丫,慢慢試

別墅

yan716 發表於 21-2-21 01:47
Illuma 有機,佢真係冇再谷便便,我冇跟足佢建議轉,第一日一餐,第二日兩餐,第三日好似已經4餐,之後就 ...

我都係 大b食s26ok 細b唔得
我大b之前都係就咁直接轉 冇跟個個表去轉

首頁

尾頁

跳至