論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

年初同姐姐續約,買埋機票比佢三月回鄉。
到三月佢話疫情所以唔返去住,我每個月都問佢,一直改機票改到十月佢話唔返鄉下住我先取消機票。
到十一月尾佢又話要十二月回鄉,搞到我要比貴飛又要book 隔離酒店比成兩萬幾。
喺果邊放完假臨上機果日同我講test positive 上唔到機,我又要同佢cancel 酒店機票改期,兩日後又問我借一個月糧話睇醫生。
我真心嬲左,結果喺香港請斷約姐姐之後補一個月糧炒佢。
我家人話我不近人情,係我小器嗎?

子爵府

2021勳章

冇呀,我覺得你已經好有耐性對住佢改完又改,仲要個後果由你承擔。
你錯就錯在冇同姐姐做書面協議,叫姐姐寫低自己揀邊一日飛,如果改期額外收費由佢負責。咁就可以避免佢不斷改。
當姐姐不用承擔任何責任和金錢損失,佢當然想自由更改,想點就點。

大宅

2021勳章

Charliefunfun 發表於 21-2-19 11:25
年初同姐姐續約,買埋機票比佢三月回鄉。
到三月佢話疫情所以唔返去住,我每個月都問佢,一直改機票改到十 ...

得寸進尺,後悔無一早炒佢tim
但我反而好奇你請左個斷約的姐姐ok嗎

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

一D都唔小氣。 你工人有無攪錯呀? 你過份順灘。 做咗好人, 個衰工人得米, 要求越來越多。離晒大譜。

斷约工人? 點斷约架? 小心。

大宅

lily-of-valley 發表於 21-2-20 00:24
一D都唔小氣。 你工人有無攪錯呀? 你過份順灘。 做咗好人, 個衰工人得米, 要求越來越多。離晒大譜。
...

最嬲係我又比錢又book 機票酒店洗一大筆錢,我完全感覺到佢係老馮咁。之後我知道,其實佢根本無急事要12月返,純粹係佢大小姐想返就返。

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

佢咁煩
緊係炒
要返鄉下仲要隔離都堅持返個刻
我已經會同佢講bye bye

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Charliefunfun 發表於 21-2-20 20:04
最嬲係我又比錢又book 機票酒店洗一大筆錢,我完全感覺到佢係老馮咁。之後我知道,其實佢根本無急事要12月 ...
你工人心腸壞, 見你易話為就越來越要求多。 遲D問你借一年人工都得。 快炒。

大宅

namnamnamlolo 發表於 21-2-20 21:09

佢咁煩
緊係炒

我真心覺得佢煩
我家人就話,咁你就唔好比佢放假
我就係唔想關係唔好先就佢,但佢全程老馮唔感恩,仲要回程又比我估到佢話上唔到機
但前後矛盾,過左兩日又話我急的話七日就可以再驗身
大佬,而家玩咩?

大宅

你一d都唔小器,你已經好順攤,唔洗理你家人點講,針唔拮到肉唔知痛。

禁止訪問

洋房

Jordon1881 發表於 21-3-2 17:51
其實錢係一個問題 多樣野煩又係另一個問題
我老婆同我都打算唔再請工人
搵爸媽幫手仲好

我都“鵝”我老公鵝左好耐
佢先肯比我買樓同媽咪住
唔洗再煩工人d野
新盤安峯好似唔錯
叫媽咪幫手都要比佢享下福既

男爵府

Charliefunfun 發表於 21-2-20 21:11
我真心覺得佢煩
我家人就話,咁你就唔好比佢放假
我就係唔想關係唔好先就佢,但佢全程老馮唔感恩,仲要回 ...

應該順手炒左佢.

你現在已經蝕左一次隔離酒店錢,

應該止蝕,因為唔知佢下次玩什麼.

一次隔離酒店錢、包埋食,已經萬幾蚊

大宅

1010k 發表於 21-3-3 08:50
應該順手炒左佢.

你現在已經蝕左一次隔離酒店錢,

炒左,請左另一個
但奶奶又覺得舊果個好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊