母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好幸運地係一個富媽媽,我覺得係上天送俾我的禮物,人奶之路冇乜經歷痛苦

到我生完,我都貨源充足可以全人奶,我屋企人可能見我辛苦,成日同我講食人奶b蠢啲,冇奶粉咁好營養,我都知奶粉營養穩定性多啲因為我都驚有日唔戒口會唔會影響亞b

有次bb有肚脹同埋啫啫仔敏感,我屋企人就話我亂食野搞到亞b咁總之亞b有乜唔妥都係我奶問題

因為我即將復工,其實都十五十六返唔返工繼續泵奶,做人媽媽唔怕辛苦,但最怕係自己累到bb敏感

附上啫啫照一張,家人話我食了濕毒野搞到亞b咁,請問有冇人奶媽媽可解答

大宅

去睇下中醫求證。

別墅

減齡達人勳章

SaMaMaSa 發表於 21-2-21 02:40
我好幸運地係一個富媽媽,我覺得係上天送俾我的禮物,人奶之路冇乜經歷痛苦

到我生完,我都貨源充足可以全 ...

睇醫生啦,我餵咗人奶年幾仔仔未試過咁,未必關餵人奶事

大宅

Healthybbbbb 發表於 21-2-22 09:17

睇醫生啦,我餵咗人奶年幾仔仔未試過咁,未必關餵人奶 ...

昨天睇了醫生,醫生俾了藥go亞b搽,我想問餵人奶有冇特別戒口?其實我食野都好清,但我同bb都有好多屁放,唔知係咪正常?

成日俾人話,我都心大心細係咪提早放棄起碼晚上有教好瞓

別墅

減齡達人勳章

SaMaMaSa 發表於 21-2-22 14:09
昨天睇了醫生,醫生俾了藥go亞b搽,我想問餵人奶有冇特別戒口?其實我食野都好清,但我同bb都有好多屁放, ...

我無特別戒口呀,除左酒,coffee/tea最多一日一杯

子爵府

媽媽好叻,頂住咁多壓力餵人奶,其實唔需要特別戒口,注意唔好多過一日一半咖啡或奶茶就可以,既然係上天禮物,繼唔繼續由媽媽話事,如果返工方便泵奶,可以返工泵奶,晚上埋身,我宜家都係咁,如果唔太方便,可以慢慢拉長埋身或泵奶時間,唔好一下子cut,BB皮膚敏感可能係尿片造成,勤多少少換片,試下需唔需要換大一個碼嘅片,我見大脾位有D尿片痕

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊