自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

近排訓得唔好,每晚都有食3mg1粒,已經食左20日,無渴睡唔識醒情況,但醒左好似心跳唔多舒服咁!係咪要停,但唔食真係訓唔到 以前耐唔耐食1粒未有咁既情況出現

侯爵府

其實,退黑激素係什麼成份?

大宅

運動都會產生退黑色素
可以的話運動來解決失眠

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

無話可說 發表於 21-2-21 13:21
近排訓得唔好,每晚都有食3mg1粒,已經食左20日,無渴睡唔識醒情況,但醒左好似心跳唔多舒服咁!係咪要停, ...

「有研究指出有少部分人服食褪黑激素後可能出現頭痛、嘔心、頭暈,但即使出現以上徵狀亦情況輕微。」

侯爵府

我近年有時失眠

上月斷斷續續開始試食3mg 幾日,其中有两、三日未瞓著時有心跳快感覺,所以盡量少食,除非長時間失眠。

珍珠宮

無話可說 發表於 21-2-21 13:21
近排訓得唔好,每晚都有食3mg1粒,已經食左20日,無渴睡唔識醒情況,但醒左好似心跳唔多舒服咁!係咪要停, ...

我新年果排瞓得唔好,沉晚先食咗一粒,而且每次我最多連續食三日,唔敢食太耐,怕身體適應咗就麻煩了。
只要tune好個時間就ok,如果食咗退黑激素果幾日瞓得好,就盡量唔好飲咖啡、濃茶。
我都怕,所以會小心用

象牙宮

海之風 發表於 21-2-21 13:48
我近年有時失眠

上月斷斷續續開始試食3mg 幾日,其中有两、三日未瞓著時有心跳快感覺,所以盡量少食,除非 ...

我就係時快時慢,咁我都係停了!

象牙宮

芒果米池 發表於 21-2-21 13:54

我新年果排瞓得唔好,沉晚先食咗一粒,而且每次我最多連續 ...

安眠藥就係怕上癮,同埋食完訓唔醒咁,所以我咪揀退黑色素!咖啡係返工先飲,唔飲菜 今日起唔再食了

首頁

尾頁

跳至