懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

預產期係三月,而家就諗緊比邊隻奶粉bb食好,聽個護士表姐講,主要搵返隻淡味d既奶粉

禁止訪問

大宅

搵隻淡味似人奶會比較好,bb都會易d適應

禁止訪問

大宅

搵隻成份似人奶會好少少,bb會易d適應,吸收得好d,便便都會好d

大宅

可以試下illumx,佢入面有hmo同mos,人奶入面都有呢d成份係到,便便而家日日都有

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我就擇咗皇家美素,因為佢唔甜淡味既,但又有奶味,so far 同我個B好夾,食得訓得,健健康康

子爵府

淡味既奶粉唔會惹痰,我B食皇家美素食得幾好,都係淡味冇加蔗糖又日日有靚便便,有時人奶有時奶粉都冇話唔肯食。

男爵府

BuffetQueen 發表於 21-2-24 15:03
淡味既奶粉唔會惹痰,我B食皇家美素食得幾好,都係淡味冇加蔗糖又日日有靚便便,有時人奶有時奶粉都冇話唔 ...

係呀,樓上媽媽果隻淡味同好香奶味!對BB黎講易入口d...會易適應。我b由2號飲到4號,便便各方面都可以!

大宅

虎到金來勳章

BuffetQueen 發表於 21-2-24 15:03
淡味既奶粉唔會惹痰,我B食皇家美素食得幾好,都係淡味冇加蔗糖又日日有靚便便,有時人奶有時奶粉都冇話唔 ...
我個仔出世到而家1歲都係飲哩隻,我就係鍾意佢夠天然,無添加蔗糖。仔仔出世到而家便便暢通,體重跟住生長線,我覺得幾好。

別墅

係呀
我女都係揀隻淡口似人奶
易入口bb鐘意

大宅

我入嗰個媽媽谷好多媽媽都係飲皇家美素,佢味道同營養都接近人奶,有HMO,我BB同呢隻奶粉幾夾呀,日日都有軟身便便

大宅

淡口似人奶都重要呀,搵返個成份似人奶會適應得好D

大宅

回覆 cloverliu 的帖子

係呀 味道淡又似人奶既好,我揀左皇家美素呀,唔抗拒人奶,便便仲靚添

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

其實可以試下餵母乳先,真係唔得先俾奶粉,我覺得揀奶粉味道係其次,最重要係會幫助腸道健康,因為BB食奶粉比較容易便秘, 樓上果隻我小朋友都食緊,便便軟身架,食得不錯~

大宅

淡口奶粉會無咁易惹痰呀,如果遲下食慣左,就好難轉返全人奶呀

禁止訪問

別墅

你可以等生產左之後睇下醫院提供邊款奶水,或者揀比較接近母乳配方嘅奶粉,我當初就揀左後者,因為貪皇家美素佳兒較接近母乳,咁bb都會容易適應

男爵府

cloverliu 發表於 21-2-22 11:23
預產期係三月,而家就諗緊比邊隻奶粉bb食好,聽個護士表姐講,主要搵返隻淡味d既奶粉 ...

其實你問問rn表姐好過睇打手sell你

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至