潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說上星期心血來潮想睇下chanel有冇新銀包返, 一直都想搵classic款拉鏈長銀包,walk-in過幾次都見SA話冇,就算係其他款 長銀包都少, 得一兩個, SA態度已經唔好, 好似睇唔起我搵銀包款咁, 都唔想拎野我俾我揀問佢有冇卡片套睇下,佢hea覆,係岩俾我見到個classic卡片套, 先問佢拎出黎睇, 佢死死氣拎出黎魚子醬皮金扣, 唔駛諗即刻買
由於係PP返工, 咁間中都都落去巡下,第二日我醒呀, 一早打左去CS問classic款拉鏈長銀包邊間有stock, 都好多間有貨包括PP,於是我又落去睇, 又係同一個SA, 佢又係答我冇, 話朝早賣左 咁我信佢啦, 又等多幾日問下CS, 佢地話PP有貨, 於是我落去睇, 又係同一個SA, 真係好有緣, 我都知佢答冇, lunch就咁行落去冇咩行頭, 覺得我係運吉,於是我同佢講我問左CS佢地話有架,佢堅持話冇返或者賣左, 我唔信再問,我話我真係岩岩打去問,肯定冇? 佢仲要扮野問個senior 既同事, 人地一句有呀,今日返既 係邊個櫃 佢先死死氣拎出黎, 最抵死係問佢有冇新, 佢可能知衰左, 即刻話有!! 咁點解一開頭仲死撐, 同場有操普通話女士,SA拎曬D classic款平時斷曬貨果D俾佢任揀, 我真係對佢地好失望....!

第二日我落左time square果間到睇,佢地態度nice好多,最少唔會白鴿眼先,仲俾我慢慢睇耳環,差好遠....

一肚氣

公爵府

回覆樓主:

有D sa真係好衰,我試過等我自己個sa開單俾錢時,俾另一個sa好唔禮貌地叫我企埋一邊,話我:你知唔知你咁企响度會阻住塊鏡架???態度語氣係好差,近乎鬧。其實我係俾一群人逼吓逼吓逼咗去塊鏡度,自己都冇為意。跟住佢就就扯埋另一個sa,2個sa企响度,一邊望住我一邊講我,慌死我唔知佢哋講緊我咁

大宅

我星期六去time square, 比起廣東道SA NICE好多

公爵府

回覆樓主:

有時check到有貨,都可能落到去就冇貨。我sa話:

1) hotline check到有貨,但可能果件貨俾其他sa留咗俾客。

2)响你落店期間,件貨俾其他人買咗。

當然仲有一個原因,就係好似你咁,俾sa hea你…

所以佢教我,如果check到有貨,就試吓叫 hotline d 人幫嘗試幫你留貨。

不過我都奇怪chanel點解咁少銀包,無論長定短,都好少選擇

大宅

好慘,好明白你道氣,尼買野,仲要我受氣。

第二次見到個SA,就問,有冇其他同事可以幫我,彈佢鐘啦!!
等其他人知佢個服務有問題~~~
一係就叫佢拎東拎西,眼見咩,就叫佢拎咩,如果我有時間的話!!!

HC的SA,有D真係好差,我試過1,2個,之後都係搵返相熟的SA跟,起碼語氣好D

不過聽我個SA講,小皮具尼幾個月,真係返好少貨!!!

男爵府

JHO38 發表於 21-2-22 12:08
話說上星期心血來潮想睇下chanel有冇新銀包返, 一直都想搵classic款拉鏈長銀包,walk-in過幾次都見SA話冇,就 ...

開名,我識pp manager. 同你出頭

別墅

話說上星期心血來潮想睇下chanel有冇新銀包返, 一直都想搵classic款拉鏈長銀包,walk-in過幾次都見SA話冇,就 ...

反而我嗰日去 Times,個 SA 勁衰呀

男爵府

請問你係搵邊款長銀包?我上兩個星期都搵過,但得羊皮,現場喺佢哋部iPad 度搵有魚籽醬皮,但成日都話冇貨。

大宅

我都有係TIMES都遇過D麻麻地SA (問有冇邊D款,有冇得到貨通知果D, 佢會叫你自己留意下)
亦都遇過好SA (肯幫你入倉搵貨)
所以只能話睇下好唔好彩

子爵府

CC d SLG 真係好難買, 排隊又排一輪先入到店, 唔夠5 分鐘就問完冇貨走返出黎有D面
濛濛...............所以我都諗不如買其他牌子算.....唔明點解買個Card holder 都咁辛苦

大宅

原來唔係淨係我覺得,其實harbour city 同Prince 我都遇過不友善sales, 又係啦,我問親乜都話冇啦,買袋又係,問佢有乜色,淨係攞兩個色岀黎hea我,但當我行多幾步去其他shelf 睇見到問佢,佢先話有其他色。睇accessories 都係一樣,問乜都話冇,乜都係話賣哂。
之前半島反而遇過個幾好。

大宅

幾萬蚊一個手袋,又要排隊又要受氣,仲成日無貨,一返熱賣款就好似要去搶咁,真係好討厭!

wcpcelia    發表於 21-2-22 14:37

複式洋房

回覆 christywong111 的帖子

Emily 多謝你呀 貼錢買難受果下嬲豬 要呻下

複式洋房

smellycat 發表於 21-2-22 13:39
請問你係搵邊款長銀包?我上兩個星期都搵過,但得羊皮,現場喺佢哋部iPad 度搵有魚籽醬皮,但成日都話冇貨 ...
[size=1.5625]經典拉鏈長銀包
粒紋小牛皮及金色金屬黑色

編號 AP0242 Y01864 C3906

大宅

JHO38 發表於 21-2-22 14:27
回覆 christywong111 的帖子

Emily 多謝你呀 貼錢買難受果下嬲豬 要呻下

如果得一個呢個名嘅 sa, 佢都serve過我,又ok喎, 幫我搶到個coco

大宅

每間店都有好有唔好SA,同情jm遭遇!
Hotline ck 貨唔準,如果有model no提供俾Hotline Staff,有貨既話可以叫Hotline幫你留~但唔會即刻覆你(即日,但可能要2個鐘)佢地要打落店confirm,我都試過,我個affinity就係經Hotlihe ck 貨而買到。

我暫時好彩,去過唔同舖買野,Staff都好,尤其而家我個SA,我未幫佢買過袋,只係買過小皮具同耳環,我都介紹過幾位jm搵我SA買野!

大宅

其實我有好多親戚朋友都好有錢,但著得勁只普通什至唔打扮。有錢冇錢其實真係冇樣睇 白鴿眼真係好黑人憎

複式洋房

PP既SA真係最差,我去過咁多間,唯一一個SA係完全無覆過msg ,叫Kxxxx 。

複式洋房

ccclover 發表於 21-2-22 16:35
每間店都有好有唔好SA,同情jm遭遇!
Hotline ck 貨唔準,如果有model no提供俾Hotline Staff,有貨既話可 ...

我打 hotline無一次成功留到貨(emoji)

公爵府

alsa222 發表於 21-2-22 18:11
我打 hotline無一次成功留到貨(emoji)

你係咪留hot item?如果係就冇得留。我打過一次上hotline留一個vanity case,佢都幫我留到,但要即時出去買。

首頁

尾頁

跳至