潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Tracybbmama 發表於 21-2-27 02:41
佢係麻麻地,搵Faxxy.超好人

嗰日係walk in 見到呢個Kxxxx, 問佢幾樣item如果遲啲番貨,可唔可以通知我,佢答:”我哋無得留貨”。未遇過一個咁樣既SA.

大宅

megng888 發表於 21-2-22 17:50
其實我有好多親戚朋友都好有錢,但著得勁只普通什至唔打扮。有錢冇錢其實真係冇樣睇 白鴿眼真係好黑人憎
...

其實想招呼什麼客。。?
光鮮亮麗?周身明牌?

伯爵府

我反而遇d sa 都太熱情,我成日冇幫襯

水晶宮

BGCOME08 發表於 21-2-22 12:46
有D sa真係好衰,我試過等我自己個sa開單俾錢時,俾另一個sa好唔禮貌地叫我企埋一邊,話我:你知唔知你咁企 ...

嘩!佢哋好衰

自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

BGCOME08 發表於 21-2-22 12:46
有D sa真係好衰,我試過等我自己個sa開單俾錢時,俾另一個sa好唔禮貌地叫我企埋一邊,話我:你知唔知你咁企 ...

如果我,我會認真望下她的名牌,佢一定驚
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

HC sa 態度真係...

子爵府

我遇到海港城CC SA 係好好,我只幫佢買過一次嘢,但佢有咩資訊都會通知我

wcpcelia    發表於 21-3-22 14:55

民房

tablegoo 發表於 21-2-22 13:47
我都有係TIMES都遇過D麻麻地SA (問有冇邊D款,有冇得到貨通知果D, 佢會叫你自己留意下)
亦都遇過好SA (肯幫 ...

我平時去半島或尖沙咀,覺得大部分員工都好好,但有一次去times,覺得d員工態度真係麻麻,已經無再去過

男爵府

我大部分遇過嘅SA都好正常,最後我揀左兩位做我長期SA,我哋friend到對方願意俾埋我佢哋既私人手機號碼,有時傾計仲會傾到好夜添。我好感恩係一個功利行先既社會都會遇到比較傾得埋既朋友仔

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

baby8384 發表於 21-3-21 12:25
我平時去半島或尖沙咀,覺得大部分員工都好好,但有一次去times,覺得d員工態度真係麻麻,已經無再去過
...

我覺得Times 嘅男sales 態度麻麻

大宅

回覆 blueski 的帖子

係。我之前着過佢哋對鞋一次有問題,打去 CS 佢叫我拎返落店換,當我拎到去個男SA 見到對鞋着過然後同我講話冇得換喎,冇客着過呢款鞋話有問題,態度仲要唔好,我同佢講你地 CS 話可以,我唔着過點知對鞋有問題,我話唔比換唔緊要,但唔好點我拎對鞋出嚟,跟住我叫佢搵個經理出黎同我講,之後傾完佢再出返黎 serve 我換貨時嘅態度係 180度轉變,變咗另一個人咁,超級有禮勁nice,不斷同我傾計,所以凡事要據理力爭。(Overall 所有我遇過嘅 Chanel SA 都係好 nice)

大宅

回覆樓主:

其實呢 咁難買 又貼錢買難受 點解仲咁多人咁有耐性 係都要去求人 買嘢係氹自己開心 點解咁傻送上門去受氣呢
我去哂啲店 問過哂 又打過兩三次hotline 就放棄咗
就係覺得點解俾錢人賺 要中佢哋計
如果所有人都清醒啲 唔上檔 佢無生意 睇吓有無咁巴閉 食硬你哋吖

禁止訪問

禁止訪問

大宅

早幾日臨時決定同c6出去食飯,著得hea d, 經過ts cc睇下有咩貨,本身我跟開pp sa買嘢。入到去有個近中年女sa都幾無禮貌,佢問我想睇咩,我話耳環,佢行入去門口第一個櫃語氣不耐煩話無貨,得呢幾對大耳環款,我c6話你咪有幾對淨cc款同有對吊落嚟cc,仲想買咩款。個Sa話:乜你原來有買過㗎。之後語氣變好 我同c6講唔睇走了,個Sa 先問我要咩款可以留意一下,我話唔需要就走。

大宅

去H買嘢 仲谷氣呀

男爵府

而家去買野真係好似求佢哋甘........

大宅

回覆樓主:

Hotline只會check到有冇貨,但貨得一件,有可能其他sa幫客hold咗,你個sa咪無得要,當然大客hold 先啦,但hold咗個客唔要,放出嚟,咪又有返,另一個sa放出嚟嗰下唔會同你個sa交代,佢咪可能唔知囉。
其實人哋有得賣點解要特登唔賣俾你呢?有錢唔賺咩?唔好咁唸,咁咪搞到自己唔開心

複式洋房

vanlina_cream 發表於 21-4-16 09:54
Hotline只會check到有冇貨,但貨得一件,有可能其他sa幫客hold咗,你個sa咪無得要,當然大客hold 先啦,但h ...

係囉 如果唔想做你生意就唔會幫你問人有冇啦

複式洋房

回覆 ccclover 的帖子

hihi可以比你相熟Chanel SA 電話我嗎?😊😊

首頁

尾頁

跳至