想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2月13 dd, 今日 dd+9 晨 v 驗, cb digital 得 1-2weeks, 綠 d 好淺, maxi 淺線, 好擔心化學或小產, 已約黎緊星期一睇婦產, 有試過咁遲都係 1-2weeks 嗎?

別墅

wong_edith 發表於 21-2-22 20:51
2月13 dd, 今日 dd+9 晨 v 驗, cb digital 得 1-2weeks, 綠 d 好淺, maxi 淺線, 好擔心化學或小產, 已約黎 ...

有機會遲左排卵

cb digital show 1-2weeks, 即係3-4週
2-3 wks, 即係4-5週
3wks +, 即係5週以上

大宅

cphyvonne 發表於 21-2-22 21:04
有機會遲左排卵

cb digital show 1-2weeks, 即係3-4週

我應該冇遲排, 之前玩紅 d 量體溫好夾, 跟住同朋友講開我排卵期成日一係左邊一係右邊痛, 我仲以為咁快谷 m, 佢話我知我先知係排卵痛, 次次痛完紅 d 就轉淺, 隔日體溫就升, 直至體溫跌就 m come, 之後我冇用紅 d, 我好肯定我 1月30 因為 29 號晚痛完, 31 號就升溫到今日高溫 23日, 所以我好擔心

複式洋房

回覆樓主:

如果吾系遲排卵就真系有機會化學,
我上年5月化學過一次,dd+4驗Cb 1-2
棒有好淺線,綠d直情冇色
之後一日比一日淺 之後就黎m了!
今次懷孕dd+3 Cb顯示2-3

希望你BB痴實!Good Luck

大宅

回覆 wong_edith 的帖子

Dd之後琴日第一次驗孕?冇得比較好難講 你每日keep住驗綠d睇吓有冇加深/淺

大宅

mma.c 發表於 21-2-23 01:28
如果吾系遲排卵就真系有機會化學,
我上年5月化學過一次,dd+4驗Cb 1-2
棒有好淺線,綠d直情冇色

我其實 dd+3 開始用綠 d/Maxi, 綠 d 初時得個幻覺控, 我隔幾日驗下其實係有加深只係深得慢 d, 跟住先用活色生香又係淺線, 隔兩日再驗萬寧, cb digital

雖然我冇變淺, 但加深慢, 我都唔敢抱咁大希望, 多謝你呀, 希望快 d星期一照到有

大宅

komanman 發表於 21-2-23 09:25
回覆 wong_edith 的帖子

Dd之後琴日第一次驗孕?冇得比較好難講 你每日keep住驗綠d睇吓有冇加深/淺 ...

有加深但好慢, 下面係 尋日晨 v , dd+9
我聽朝再用晨 v 驗下

大宅

wong_edith 發表於 21-2-23 18:26
我其實 dd+3 開始用綠 d/Maxi, 綠 d 初時得個幻覺控, 我隔幾日驗下其實係有加深只係深得慢 d, 跟住先用活 ...

就算照唔到,都唔好擔心,一日無黎m,都代表bb仲係到。我建議你驗hcg,睇下係唔係個range到。
我4-5weeks 個陣照唔到,到8weeks 就照到。

大宅

wong_edith 發表於 21-2-23 18:31
有加深但好慢, 下面係 尋日晨 v , dd+9
我聽朝再用晨 v 驗下

dd+6
綠d
Maxi
活色生香

大宅

clarissakwan 發表於 21-2-23 18:33
就算照唔到,都唔好擔心,一日無黎m,都代表bb仲係到。我建議你驗hcg,睇下係唔係個range到。
我4-5weeks ...

我到時問下醫生抽血

男爵府

wong_edith 發表於 21-2-23 18:34
dd+6
綠d
Maxi

抽血睇準d

大宅

bsg 發表於 21-2-23 20:27
抽血睇準d

曼仔 1分鐘, 晨 v
綠 d 仍然得個控
Maxi 就差唔多
曼仔 15分鐘後明顯 d

男爵府

wong_edith 發表於 21-2-24 11:09
曼仔 1分鐘, 晨 v
綠 d 仍然得個控
Maxi 就差唔多

其實你日日驗都大壓力,又要睇深淺,抽血直頭有數字唔係仲安心?

大宅

bsg 發表於 21-2-24 11:27
其實你日日驗都大壓力,又要睇深淺,抽血直頭有數字唔係仲安心?

我已經唔敢日日驗 (隔日), 我星期一先睇婦產醫生, 到時會同醫生講驗血
3 年前又係咁上下時間有左, 但 7w 胎停, 好希望今次順利但我唔係好樂觀

男爵府

wong_edith 發表於 21-2-24 11:31
我已經唔敢日日驗 (隔日), 我星期一先睇婦產醫生, 到時會同醫生講驗血
3 年前又係咁上下時間有左, 但 7w ...

個人唔好緊張,放鬆d,好孕

大宅

多謝你!
我今次打定輸數, 到時如果有咪當係bonus 囉, 上次一驗到有, 我就好開心, 點知原來小產, 所以今次都唔敢開心住

侯爵府

不如book其他醫生睇咗先?
今日先星期三,或者去抽血驗hcg

大宅

pollyly 發表於 21-2-24 12:25

不如book其他醫生睇咗先?

我冇其他相熟醫婦產科醫生呀, 我朋友話 book 到下星期一都算快
可以就咁自己去驗血咩?

侯爵府

wong_edith 發表於 21-2-24 12:28
我冇其他相熟醫婦產科醫生呀, 我朋友話 book 到下星期一都算快
可以就咁自己去驗血咩?
...

可以
有人share過卓越有得驗

子爵府

pollyly 發表於 21-2-24 12:32
可以
有人share過卓越有得驗

驗血係咪即日知結果家?

首頁

尾頁

跳至