自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Kumahung 發表於 21-2-23 13:39
係,鄭生係拍拖,結婚高調,間屋俾我想像中貼地。

而袁生係拍拖,結婚,買樓都話自己低調,但袁生結婚隻 ...

鄭俊弘成日比記者問唱歌有後台問題,佢都係笑住講,我唔理之前私事又唔係破壞香港我都幾like呢個男仔,佢EQ比袁高好多

子爵府

bobo05 發表於 21-2-23 14:17
女家比左4千萬首期,假設重有3千萬要供,袁生收入可以還得起?

張生心諗每個月供兩三萬都係算叫供樓, 其餘供款外父包底唔講者

大宅

回覆樓主:

根本全部都想搵碼頭 唔好扮嘢啦! 假到唔恨咁。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

leecting 發表於 21-2-23 11:51
兩個一齊開心最緊要啦

伯爵府

親子王國15週年勳章

成日喺IG曬命
剛剛又一架名牌電單車

低調d好難?

侯爵府

大將軍 發表於 21-2-23 16:00
成日喺IG曬命
剛剛又一架名牌電單車
你話人曬命,小心又話網絡欺淩

珍珠宮

PINK2007 發表於 21-2-23 07:27
黎諾懿、吳家樂、bobby…全部娶有$女都冇比人講,袁好人有限

其實煮野食懶勁果個,果排先曬完天台屋

子爵府

Fanfanng 發表於 21-2-23 10:43
陳山聰同袁偉豪呢兩個人都係戲屎又要懶叻,仲要唔知自己衰咩成日覺得人針對佢 ...

X2
兩個真係一擔擔 小器懶叻鑿左係額頭度咁

子爵府

mother904 發表於 21-2-23 08:29
袁、岑分手後,當時袁偉豪公開講想復合,會等岑杏贀,但女方亦公開回應左不可能,要佢等幾耐先可以開始一段 ...

認同!啲人成日記住袁偉豪公開講過會等岑杏賢,但又從來無人提過女方亦公開回應左不可能,覺得對袁好無辜,岑同袁分手後,咁啱袁好快遇到佢喜歡既人,想開始一段新戀情,是好正常的事,無理由再去浪費時間等一個不可能回頭的人,而且袁太唔講佢家底,以佢外型同人品,就算佢唔係有錢女,這類型女仔係好多男仔喜歡,袁當時把握機會是好正常,睇得出袁一直都係個好努力既藝人

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

其實佢低調啲努力工作,應該可以改善吓食軟飯嘅形象,但佢自己又成日好介意咁,只會俾人感覺崩口人忌崩口碗!

子爵府

成日話袁生好努力工作,我一啲都無呢個感覺,佢既劇集最鍾意露肉,無無聊聊都要加插露肉鏡頭(劇情無需要),作為一個在演藝圈十幾廿十年既藝人,演技實在好令人失望,袁木呢個名已經好表達到觀眾點睇佢演技。 同埋他最大問題EQ低,永遠唔盆氣成日覺得人哋針對佢,唔覺得自己真係有不足既地方,呢類性格既人真係好難有進步。

琥珀宮

Mrs.Chan 發表於 21-2-23 01:10
張太層樓6仟萬,當外父幫佢俾3仟萬首期借3仟萬,分30年還,2.15釐息,每月都要供$113,150,咁張太每月拎到 ...

佢有份供....個零頭

珍珠宮

回覆樓主:

袁真係好煩,第一日知佢係有錢女,喺得埋一齊就預左有人講架啦,少少野都頂唔住,成鬼日係度又怨又呻,供樓供樓,唔係外父俾首期你邊有得供,其實娶有錢女真係少奮鬥好多年,咪大方d囉,而家行出黎仲係小小家家咁,覺得人笑佢,下下講野有骨,全世界欠佢咁,至憎呢種男人

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

比起佢……
我更加唔鍾意疫境廚神囉~
袁自己有拍戲有努力
但果位疫境廚神跟本唔識煮又扮識
做戲又屎,佢咪仲識食
佢可能分分鍾仲叻仔過袁啦,連樓都唔使供添,負責播種就得啦…

伯爵府

回覆樓主:

佢都係容易招是非

珍珠宮

bosch 發表於 21-2-23 08:21
我訛係佢地表現高調同低調既分別.

同意
高調就會有人講架啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

TATEYAMA 發表於 21-2-23 03:51
其實佢講少句啦!

不能認同更多!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

ahpoo 發表於 21-2-23 12:45
係咪即係話自己其實唔貪慕虛榮,住破屋都得好型仔?

咁佢真係好假下喎...
娶個有錢女, 咁可以住破屋架, 做乜咁慘慘豬要供樓喎

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

RKJJ 發表於 21-2-23 13:04
可能係想同外父大人暗示一下掛

都可能係, 正常既人, 收人大禮, 點會咁講野???

子爵府

回覆樓主:

最簡單令人改觀方法係努力工作,不過戲唔多, 主持、商演、代言又唔覺, 又冇聽過做生意好叻, 咁食老本好快都冇,點樣可以真正抬得起頭? 佢低調啲反而好 ,但偏偏成日提起娶了個有錢女。

首頁

尾頁

跳至