夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

老公在家幾乎做任何野,我都係要執手尾,
佢個腦一放工就留係公司,有無同路人呻下

大宅

應該係你對家務要求太高,久而久之佢唔想再細心做。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mimi987 發表於 21-2-23 05:12
...
佢在公司做野.........有成就嗎?如果有的話家庭野唔使佢做

侯爵府

20150618bb 發表於 21-2-23 15:48
佢在公司做野.........有成就嗎?如果有的話家庭野唔使佢做

佢算管理層,但唔知點解回家後,就好似智力有問題咁

侯爵府

wholemilk 發表於 21-2-23 15:43
應該係你對家務要求太高,久而久之佢唔想再細心做。

我都無要求好高,但見佢做野就好火滾

水晶宮

回覆樓主:

有識人係咁
個腦日理萬機,專業人士,但所有嘢亂到爆
點解佢可以manage,係因為由細到大屋企都有工人們,工作都有秘書們跟住佢尾

大宅

...

我老公都係啊,乜都要執手尾,開咗櫃門都唔關,我經常撞親頭!

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

Yasmid00 發表於 21-2-23 21:37
我老公都係啊,乜都要執手尾,開咗櫃門都唔關,我經常撞親頭!

我屋企都係咁,不過身份掉轉

大宅

...

我今朝先領教完
我餵緊奶所以叫豬隊友幫手分開深淺色衫再開一機洗先,之後我攞啲衫出嚟涼時發現深淺色全部一齊洗我問佢做乜唔分開洗,佢竟然答我啲深色衫已經入哂網袋先掉入機同佢溝通唔到
好想嗌救命,啲深色衫痴哂白色毛毛、有排攪

珍珠宮

炸彈媽 發表於 21-2-24 01:58

我今朝先領教完

你果個都未算最差,我前排坐月,已經教佢點用洗衣機洗衫,點知有次佢同我講個洗衣機壞左,話係咁嘔泡……頂,差唔多成支洗衣液比佢落曬!我明明教左佢只落半個瓶蓋!

侯爵府

mcs74 發表於 21-2-24 04:29
你果個都未算最差,我前排坐月,已經教佢點用洗衣機洗衫,點知有次佢同我講個洗衣機壞左,話係咁嘔泡…… ...

我老公都有呢d智商上既問題,有d野係好難理解到,例如叫佢攞冰,佢會入廚房兩頭望,我就已經忍唔住問佢,難道你覺得冰會放係洗碗機嗎?一定係雪櫃啦係咪呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mimi987 發表於 21-2-23 16:35
甘就免左佢回家後..................做

珍珠宮

mimi987 發表於 21-2-24 12:38
我老公都有呢d智商上既問題,有d野係好難理解到,例如叫佢攞冰,佢會入廚房兩頭望,我就已經忍唔住問佢, ...

好明白,我果個又係好多類似呢d智商問題,但你老公起碼係管理層,忍佢。我果個仲係薯仔,返到屋企仲薯到不得了,有時激氣到想離婚

侯爵府

mcs74 發表於 21-2-24 14:22
好明白,我果個又係好多類似呢d智商問題,但你老公起碼係管理層,忍佢 ...

我有時都諗,忍唔忍到成世

侯爵府

...

我調返轉,佢執我手尾又不斷哦

大宅

...

做野辛苦,放工唔想用腦姐
無雙大雅既咪取笑下佢
又乘機罰佢錢搵下零用
take it easy 就算啦
一係就唔好執比屎佢自己踏返
你要幫佢執就冇得怨架啦

侯爵府

...

我都係咁

大宅

mimi987 發表於 21-2-24 21:51
我有時都諗,忍唔忍到成世

也是,有時真係好激心,不過大家講出來分享也可以笑下(點解可以咁離譜)

我囡星期一已經開始返返學(用電腦zoom),C6星期三早上可以問:阿囡今日要唔要用電腦?
真係唔明佢腦係咪仲瞓緊覺,明明前兩日他也有睇功課

侯爵府

mimi987 發表於 21-2-23 16:35

好明白你!我屋企嗰個都係咁,我都頂佢唔順,懷疑佢有adhd之類問題

大宅

我果個結咗婚8年,仲生左兩個,而家仲係浪衫唔Fung開件衫就浪,成日收衫果時比我發現半條牛仔褲係扭埋,衫袖仲係件衫裡面,或者浪衫浪一半留左係洗衣機裡面。

首頁

尾頁

跳至