自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

Forverhappy 發表於 21-2-23 10:28
梁卓偉話BioTech疫苗好D,有無人會等呢隻,唔打科興?

你睇清楚報道先講, 梁卓偉冇話打邊隻好啲, 只係話要揀最適合自己嘅疾苗.

而佢打 BioNTech 係因為港大接種中心係打 BioNTech

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210221/mobile/bkn-20210221113945115-0221_00822_001.html

「梁卓偉提到,自己會注射新冠疫苗,並指明會注射由港大協助市民接種的相關疫苗,因為這是一種道德責任,要「身先士卒」

happylife28    發表於 21-2-23 15:16

珍珠宮

tong831 發表於 21-2-23 10:53
絕對相信全港學生,多過想返大陸人數,
如果林鄭話打針可以立即復課,大把人仆去打。

.

侯爵府

tong831 發表於 21-2-23 11:02
梗係唔係啦!

政府明言救經濟,話之學生死,你睇停課第一,復課包尾,娛樂食晚飯行花市,重要過返學就知。 ...

打針係自願性嘅,你鍾意唔打咪唔好打

但麻煩唔好成日代表其他人叫人罷乜罷物,我都係家長,我想打就打,而且我信多人打就全面復課復市通關有望

侯爵府

tong831 發表於 21-2-23 10:20
今日睇報紙,林鄭叫市民打針,快d通關,通關唔係必要,重要過返學?

打咗有學返,我仆去打,打咗幫 ...

梗係唔講得打疫苗可以返學喇, 一陣啲黑師又話'道德綁架'呀, 依家叫佢哋檢測先返學都反反反.
黑暴搞罷工, 自願檢測造謠偷dna, 打疫苗再搞抹黑罷打, 一路搞亂香港要攬炒嘛

男爵府

Aiyoyo 發表於 21-2-23 09:04
我都想打,不知幾時才輪到我地普通人
我都好想快D到我地

水晶宮

畀面勳章

Forverhappy 發表於 21-2-23 10:28
梁卓偉話BioTech疫苗好D,有無人會等呢隻,唔打科興?

我都等緊呢隻

大宅

回覆 lakgarden 的帖子

https://urbanlifehk.com/article/ ... F%E4%BD%9C%E7%94%A8香港大學醫學院院長梁卓偉昨日(2月21日)於電視節目接受時表示,科興疫苗提供的數據是初步數據,所謂95%可信值的上下限,有效率下限不達世衛指明的30%,「所以大家要留意(有效率)。不過總體來說,分開較長時間打,保護率會較高。」兩劑科興疫苗相隔28天接種的有效率為六成多。

侯爵府

tong831 發表於 21-2-23 11:02
梗係唔係啦!

政府明言救經濟,話之學生死,你睇停課第一,復課包尾,娛樂食晚飯行花市,重要過返學就知。 ...

打疫苗係全球共識, 所有正常活動當然會包括經濟旅遊交流學習, 係都要拆開嚟講居心何在?

你鍾意罷打咪罷打囉, 唔使周圍宣揚㗎

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

大妹妹 發表於 21-2-23 11:18
我都好想快D到我地

我今日試左兩次,想幫老公預約(佢是優先群組),但兩次較確認時就話不得,我放棄了,因為我第二次入去時已經得返幾個時間揀.......

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

尋晚見報紙話綢上多人預約而塞車!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

多謝分享

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Activehealth 發表於 21-2-23 10:35
會有咁可能。

所以防疫未能鬆懈,依然戴口罩、勤洗手、保持社交距離。
係啦... 穩陣起見... 都要帶口罩,勤洗手、保持社交距離。
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

琥珀宮

Activehealth 發表於 21-2-23 09:10
醫護人員

呢年辛苦曬!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

挽車邊跟70老爸一齊Book 左3月7 第一針
同時book埋6x呀媽一齊去

龍鳳媽

琥珀宮

D死曱甴又撲出黎反!煽動他人唔打疫苗!希望佢哋記得自己up乜,點解死老尾、英等都呼籲市民打疫苗嘅?!死曱甴真係好白痴!

琥珀宮

lakgarden 發表於 21-2-23 11:18
梗係唔講得打疫苗可以返學喇, 一陣啲黑師又話'道德綁架'呀, 依家叫佢哋檢測先返學都反反反.
黑暴搞罷工, ...

你唔知人地係文宣曱甴?!

大宅

Activehealth 發表於 21-2-23 09:10
醫護人員

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lambxxx 發表於 21-2-23 10:49
咸魚白菜各有所愛。自行決定吧
最緊要去打.

首頁
45678...10

尾頁

跳至