時政擂台

跳至

首頁
23456...16

尾頁

禁止訪問

侯爵府

開心吸收勳章

咁你有無叫你間學校既老師們做檢測, 如果做左可以全校復課喎.

公爵府

BK Milk勳章

tong831 發表於 21-2-23 11:53
林鄭主要講大陸關,學生停咁耐,學業倒退冇人理冇人提,學業追唔上,近視越嚟越深,都捱唔到好耐,師奶返唔 ...

你諗野只諗一面都傻,林鄭係特首講既永遠全港經濟發展,要focus教育只係局長雖要講,記者問乜佢咪答乜野law。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

circleda 發表於 21-2-23 11:16
你啱晒你啱晒你啱晒,好未?

癲到要入青山架啦佢

子爵府

tong831 發表於 21-2-23 11:10
香港內部未回復正常,包括學校,酒吧,桑拿浴室,麻雀館...

政府竟然多多小動作,又話通關,又旅遊氣泡:an ...

你會唔會認為一生一世封內地關最好,如果唔打針就永世唔駛通關就完美

子爵府

回覆樓主:

打咗針少啲感染,除了通關,一定會復課,長遠計有利, 我會打針。

大宅

打針後通關係針對個人, 而且係指港人去其它地方既出/入境免隔離
但學校復課係一個群體, 全部人聚埋一齊.
試想下學校裡面既人同你一樣諗法都唔去打, 咁樣中既機會就高左, 萬一傳左比你個仔點算
政府的確唔夠強硬, 政府應該硬性規定所有教師, 家長, 學生都要打針先可以復課,
如果有咁既安排, 你同你仔會去打針嗎?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小詠 發表於 21-2-23 11:39
唔駛同樓主理論啦, 佢係自私精

YC 出晒名係自私自利, 通關人數點計都多過學生, 佢個腦已無得救, 比中新冠 ...

真係唔該搵版主封咗佢啦

小詠    發表於 21-2-23 13:19
sjnl43    發表於 21-2-23 12:40

水晶宮

2024勳章

老師們做檢測就可以復課喇,唔關打疫苗事

newuser    發表於 21-2-23 12:55

公爵府

Anpanmama 發表於 21-2-23 12:07
癲到要入青山架啦佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小詠 發表於 21-2-23 11:39
唔駛同樓主理論啦, 佢係自私精

YC 出晒名係自私自利, 通關人數點計都多過學生, 佢個腦已無得救, 比中新冠 ...

仲要特登斷章取義
心態有問題
天朗氣清

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

你唔打,佢唔打,個個唔打,覆課更加遙遙無期囉!

禁止訪問

伯爵府

tong831 發表於 21-2-23 11:58
個案係大幅回落,但唔係全面復課,只為迪士尼,堂食,美容,真係唔關學生事
...

大幅回落但未穩定,開娛樂埸所係重啟經濟,同復課唔可以拉埋嚟講。而家係有啲老師唔肯檢測都係問題

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

kirorocoffee 發表於 21-2-23 11:45
英國下月8號復課..樓主快D去英國復課

其實英国肥波話38號所有中學全面回復面授,個教師協會都反對架,所以面授課最大阻力系來自老師。

大宅

tong831 發表於 21-2-23 11:18
我好小心,唔約人,唔去堂食,咁耐都冇事。

新港人先至最想通關

好多人生計都依賴通關,不是新港人才需要,舊港人一樣想。同埋打針不單只為通關還可以讓社會回复正常,包括學生復課,包括開放所有場所,包括旅遊,包括失業人口揾返工,等等,等等。點解要咁偏激,通關只為新港人?

複式洋房

回覆樓主:

真係好煩!

禁止訪問

首頁
23456...16

尾頁

跳至