自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

岩岩想出門口買餸
政府可唔可以包車送我去街市

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 21-2-23 15:44
咁鍾意包,梁子超自己俾錢包囉
贊成!

珍珠宮

呢個姓梁不嬲廢嗡,佢自己果頭近好啦,想全港人同佢陪葬

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實關阿專家咩事, 依個黃專家又擺政府上台, 政府唔包機的話又可以比人鬧,

珍珠宮

mickeyeva 發表於 21-2-23 15:21
包機

英國去年驚現變種病毒株,港府去年12月底宣布收緊英國載客航班抵港,變相對英國「 ...

又包

大宅

好討厭呢條梁乜乜 之前封區成日廢噏 話政府咁封區無用無用 都唔知乜鬼磚家 TVB又成日訪問佢 一啲建設性說話都無
另外包乜機啫 啲人自己諗辦法啦 吓吓都要幫

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

新聞話很多滯留港人經杜拜/美國轉機回港,
明明有辨法回來, 自己選擇扮滯留,
當係政府錯?

要求包機接,肯自費?
不如自己買機票由杜拜轉機回港啦

分分鐘不是因旅行而“滯留”的, 部份可能係縮沙的BNO移民.

滯留英國3個月(但其實有方法回來), 多數公司都唔會等你. 如等,都扣你3個月人工.
為何呢班人寧願扣3個月人工,
都不由杜拜轉機回港??

可能有部份人在港已辭左職先去英國,
唔怕扣人工

子爵府

又包機?明知疫情嚴峻仍選擇飛英,為學業好為工作又好,自己決定自己負責,關政府咩事,要包機自己俾錢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

包機?發夢呀?第一唔係沒方法返來,第二明知英國有疫情有機會封關,後果當然自負。

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

都痴線,包佢個頭!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

2521 發表於 21-2-23 15:42
包咩機呀??
香港從來冇封關,佢哋只要離開英國(例如去美國)過冷河14日已經可以返香港,唔該唔好講到滯留 ...

係啦! 痴鬼線又唔係戰亂下下包, 打麻雀咩! 沒完沒了.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

幸福花海 發表於 21-2-23 15:36
使咩包機,開返直航咪得囉

我都係咁諗,其實係香港政府唔俾所有英國航機抵港,香港居民從英國起程的也不准入境。
自己居民都唔俾入境,仲奢望會派包機?

水晶宮

回覆樓主:

呢個梁子超,不知所謂。

珍珠宮

又黎

伯爵府

selinako^^ 發表於 21-2-23 16:05
岩岩想出門口買餸
政府可唔可以包車送我去街市

唔得,你而家係街市先可以叫政府包車返屋企

侯爵府

英國咁好,幹嘛回港!

珍珠宮

幸福花海 發表於 21-2-23 15:36
使咩包機,開返直航咪得囉

我都咁話,學大陸咁5 個1 政策加上機前做晒2 個test 囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

唔係比唔比錢的問題,現在英國好多係變種病毒,宜家都keep住有輸入

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeyeva 發表於 21-2-23 15:21
包機

英國去年驚現變種病毒株,港府去年12月底宣布收緊英國載客航班抵港,變相對英國「 ...

用者自己俾包機錢

首頁
12345...6

尾頁

跳至