母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

去左健康院睇醫生比左藥膏我搽,又係咁食止痛藥,同餵bb食消毒藥水,都差不多兩星期仲未好哂,鍾意又翻發下,痛到入心入肺,零晨埋身完痛到訓唔到覺,一痛就個幾兩個鐘,上胎無事,今次bb5個月先黎攪d咁既野,有無媽媽可分享下點捱過,好痛苦呀

大宅

kabb1018 發表於 21-2-24 08:48
去左健康院睇醫生比左藥膏我搽,又係咁食止痛藥,同餵bb食消毒藥水,都差不多兩星期仲未好哂,鍾意又翻發下 ...

想問下真菌感染有咩徵狀架?因為我呢2日埋身餵突然覺得乳頭俾呀B 愈食愈痛,感覺好似有個傷口俾佢每啜一下就“嗱”住痛一下,啜完要過幾個字先唔痛,會扯到胸都刺痛,但泵奶就唔痛,唔知係咪真菌呢,表面睇乳頭係有d 粉紅色,中間有少少白色紅色水泡咁

別墅

KKpenguin 發表於 21-2-25 23:00
想問下真菌感染有咩徵狀架?因為我呢2日埋身餵突然覺得乳頭俾呀B 愈食愈痛,感覺好似有個傷口俾佢每啜一下 ...

我係一開始埋身乳頭就會好痛好痛,要死忍,啜順左就好d,啜完半個鐘會黎料,感覺比幾萬把刀插咁,痛過陣痛,乳頭都會變粉紅色同白色皮,但個胸周邊望落去就無野既,我就全埋身,好似都話泵會好d,你可以打去健康院見醫生呀,快d解決,唔好拖

大宅

kabb1018 發表於 21-2-25 23:08
我係一開始埋身乳頭就會好痛好痛,要死忍,啜順左就好d,啜完半個鐘會黎料,感覺比幾萬把刀插咁,痛過陣痛 ...

想問下係咪就咁打去健康院預約就得?想問下係好明顯變到好粉紅架?定BB 啜完會特別明顯呢?咁BB 使唔使都睇醫生?唔該曬

別墅

KKpenguin 發表於 21-2-25 23:13
想問下係咪就咁打去健康院預約就得?想問下係好明顯變到好粉紅架?定BB 啜完會特別明顯呢?咁BB 使唔使都 ...

係呀,bb打針果間,你話想見下母乳醫生,第二日就見到,啜完特別明顯,如果你帶埋bb都可以,有d話係bb個口生鵝口瘡,我果個就無,係近排佢食手再啜我攪到感染

大宅

kabb1018 發表於 21-2-26 00:10
係呀,bb打針果間,你話想見下母乳醫生,第二日就見到,啜完特別明顯,如果你帶埋bb都可以,有d話係bb個口 ...

想問下點樣醫?係咪搽藥膏就得?BB 食到得唔得架? 好擔心

大宅

kabb1018 發表於 21-2-26 00:10
係呀,bb打針果間,你話想見下母乳醫生,第二日就見到,啜完特別明顯,如果你帶埋bb都可以,有d話係bb個口 ...

同埋想問淨係乳頭痛定個胸刺痛呢?唔該曬

別墅

KKpenguin 發表於 21-2-26 08:28
同埋想問淨係乳頭痛定個胸刺痛呢?唔該曬

醫生開抗真菌藥叫我搽乳頭乳暈,我胸周邊都搽埋,埋身前抹左去就得,bb就要飲藥消毒個口仔,7日療程
我會係一埋身乳頭痛,之後餵完半個鐘到胸刺痛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊