自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

對中國人來說,痰罐最主要的作用,自然是用來吐痰,有時亦是小童的便盆。據亞馬遜網站顯示,這個中國傳統痰盂,由搪瓷製成,是 1960 年代中國傳統的果盤,既可放水果,也可加入冰放香檳,售價高達 60 多美元。

大宅

減齡達人勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

多用途設計
記得之前都有報導,西方白瓷坐廁,清潔後用嚟煮食

侯爵府

畀面勳章

MM2H 發表於 21-2-24 10:26
多用途設計
記得之前都有報導,西方白瓷坐廁,清潔後用嚟煮食

坐廁

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

ff520 發表於 21-2-24 10:17
對中國人來說,痰罐最主要的作用,自然是用來吐痰,有時亦是小童的便盆。據亞馬遜網站顯示,這個中國傳統痰 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

話水菓盤,點放同放咩水菓呢?呢個痰罐賣400幾蚊?

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

yuyueng 發表於 21-2-24 10:51
話水菓盤,點放同放咩水菓呢?呢個痰罐賣400幾蚊?

堆晒入去

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

外國人想物盡其用啫

侯爵府

2024勳章

ff520 發表於 21-2-24 10:17
對中國人來說,痰罐最主要的作用,自然是用來吐痰,有時亦是小童的便盆。據亞馬遜網站顯示,這個中國傳統痰 ...

公爵府

叻叻勳章

Fanfanng 發表於 21-2-24 11:08
其實外國人唔知都唔出奇啊,不過估唔到賣成60美金

淘寶可能20蚊

男爵府

回覆樓主:

無知

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

左下角成張圖都好唔和諧

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

公爵府

牛年勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實新嘅,洗乾淨點解唔裝得酒/食物

正如衣紙一樣可以用嚟做牆紙,有何不可

最多俾中國人笑吓(做水魚仲當係寶)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

黃屎,去到邊,都離不開國貨

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

識貨

其實,應該加個二手區 古董店 俾美加洋人
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

珊瑚宮

回覆樓主:

去上海街搵可能50蚊港幣

首頁

尾頁

跳至