自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

我都想要現金

子爵府

回覆 Jone_kuok 的帖子

獨居長者

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

消費券好D,起碼真系每個月用番起香港度,海外人士用唔度心理上又好過D,政府都系想比錢香港人使,大家使左去咪好羅,好過比現金。

珍珠宮

月師奶 發表於 21-2-24 14:11
卷好d。我唔想再聽到果d搶資源既人成日話派錢無佢份。跟著又要分埋一份。刺激消費我覺得需要,佢俾到實有消 ...

係,轉頭關愛基金又分埋比新移民!

派消費卷好,而家街市都可以用八達通。

男爵府

wishwish2012 發表於 21-2-24 13:40
派現金,無限期。10個有9個人都係儲起,無辦法刺激經濟,我贊成派消費卷。
...

agree

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

VickiC 發表於 21-2-24 13:42
梗係卷啦
起碼海外班垃圾黃人用唔到

100%同意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

當然現錢

侯爵府

開心吸收勳章

現金緊係好, 但消費卷都合理既. 留港消費, 移左民吾使派.

男爵府

緊係現金啦...
一係就一野俾$5000 電子劵, 唔好分5個月俾, 我想換家電

水晶宮

loklok286 發表於 21-2-24 13:31
我想用5000現金多啲,因為可以快啲,同買乜都得,同埋無限期。

如果$5000係屋企附近超市現金卷我都ok

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

現金
儲起來
還你千世笑來世未必能遇到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好心啦,又推老人家出來擋箭牌

男爵府

虎到金來勳章

派卷好,肯定要用左佢,分開派,吾會個個只換電話,銀碼細D,可以幫下D小店

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

廷廷媽 發表於 21-2-24 13:37
現金當然好過消費劵, 不過現金就達到唔到政府想刺激消費既目的....

同時又令果班海外港人無端端拎多5千
放下自在

男爵府

回覆樓主:

現金可以海外用..?noway

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

要現金…!
至憎電子銷費!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

VickiC 發表於 21-2-24 13:42
梗係卷啦
起碼海外班垃圾黃人用唔到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cash最好
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

消費券好,大家自然會用嚟消費,刺激經濟。

如果派現金,有可能儲起唔用,對經濟無幫助。最唔順氣係移咗民嗰啲都會有得攞。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

消費券好不在香港的人無得用

首頁
45678...13

尾頁

跳至