自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

悲劇!

葵涌發生謀殺案!現場為麗瑤邨貴瑤樓一單位,今日(25日)凌晨4時許,警方接獲一名女子報案,指其母親用菜刀斬傷熟睡中的父親。警方接報趕至,遇襲丈夫頭部嚴重受傷流血,與涉嫌傷人的妻子同送院救治,惜經搶救後證實不治,其遺體稍後由仵工舁送殮房。警方經初步調查後,先以涉嫌「傷人」將該名女子拘捕,葵青警區刑事調查隊現改列「謀殺」案調查。

據悉,7旬男事主與年齡相若妻子及40多歲女兒同住在案發單位,今晨9時許,有政府化驗所人員返回現場搜證。消息指,被捕婦人疑有多年精神分裂病史,以往並無家暴紀錄,有人指近日懷疑丈夫有外遇,不排除與事件有關。

女疑犯受傷送院救治。(沈厚錚攝)

政府化驗所人員到場搜證。(曾志恒攝)

警方到場調查。(李國健攝)

死者遺體舁送殮房。(林耀康攝)

警方在醫院向男死者的親友了解情況。(沈厚錚攝)

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

好恐怖
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

c.vieri 發表於 21-2-25 11:44

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

子爵府

ic34 發表於 21-2-25 11:47
7旬男事主與年齡相若妻子及40多歲女兒同住在案發單位

有乜嘢問題﹖唔比人地嫁唔出﹖唔比人地30多歲生女﹖定係唔比人地一齊住﹖

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

發生咩事要斬人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

做人真係好痛苦

wcpcelia    發表於 21-3-2 11:59
茶類愛好者    發表於 21-2-25 17:52

公爵府

oceandeepsea 發表於 21-2-25 11:53
發生咩事要斬人

話阿媽有精神分裂病史,近日懷疑老公有外遇,可能病發

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

ic34 發表於 21-2-25 11:47
7旬男事主與年齡相若妻子及40多歲女兒同住在案發單位

你想表達啲乜嘢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 21-2-25 11:58
你想表達啲乜嘢?
頭先我係回覆有位jm... 不過佢修改左內容啫

伯爵府

屋企人有精神病真係好慘

珍珠宮

疑有精神病.........

水晶宮

leungszeon 發表於 21-2-25 11:53
有乜嘢問題﹖唔比人地嫁唔出﹖唔比人地30多歲生女﹖定係唔比人地一齊住﹖
...
我係覆#2 個jm,不過佢修改內容..... 所以我都改啦,費事比人誤會

男爵府

唔係歧視精神病患者, 但真係唔知佢地幾時同有咩令佢地突然病發, 身邊家人比多啲時間去關心同照顧佢地係好, 但亦危險...

大宅

牛年勳章

點解去到咁嚴重

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

S_family 發表於 21-2-25 11:57
話阿媽有精神分裂病史,近日懷疑老公有外遇,可能病發

悲劇

珍珠宮

上一代人好容易因為伴侶有外遇就忍到痴線都唔離婚
都70歲人了,何必為佐個男人咁呢,晚年都要坐監悲劇

茶類愛好者    發表於 21-2-25 17:53