自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

牛年勳章

疫情前平均一年去一次旅行,依家就想去都冇得去有冇jm明我感受

公爵府

牛年勳章 2021勳章

相信呢度好多 jm 明。由好想到絕望,唔再希望,就無失望。
未經許可,請勿轉載

水晶宮

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

總之一到可以出行嘅時間,就會立馬訂機票

別墅

牛年勳章

staycation 應該係最大限度啦

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2020年無飛...今年都應該難... 好想去泰國呀
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珊瑚宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都很、超、極、非常、勁想去外地旅行,就算返大陸都好,好想去玩。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章

我哋逢新年、復活節、暑假、聖誕節都會去旅行,一年冇得去,好抑鬱

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

去staycation 頂住先

男爵府

問十個有九個都話想㗎啦

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

大笨鐘 發表於 21-2-25 15:08
相信呢度好多 jm 明。由好想到絕望,唔再希望,就無失望。

瑪瑙宮

youlumyoula 發表於 21-2-25 15:04
疫情前平均一年去一次旅行,依家就想去都冇得去有冇jm明我感受

疫情前係一年至少都去3次,密起上嚟係7、8次,最後一次係2020年1月,一直冇嘞,年中開始有被困感,但因為有WFH,又好啲嘞,去吓staycation都開心嘅,冇旅行的感覺已跳過咗了。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章

一定會再去旅行的..

子爵府

牛年勳章 2021勳章

我只係諗到當一恢復旅行...啲機票一定貴晒..

伯爵府

2021勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

有,呢兩年真係好壓抑,想外遊散散心,想

男爵府

2021勳章 最關心BB問題熱投勳章

有!所以去staycation頂下癮先!再睇定遠期飛機票,平價位就訂定先,搏佢如果仲有疫情會改或取消航班,咁就可以full refund,如果去到就安樂晒!
之前見有d jm已經忍唔住,就算要隔離21日都照返大陸,又以為唔會咁快復課帶埋小朋友上去,點知新年前後已陸續恢復面授課堂,唔知個d小朋友最後點安排!

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

超想超恨,但可以點?我又唔會專登比錢去嘆酒店囉!咪痴痴地等

珍珠宮

2021勳章

回覆 youlumyoula 的帖子

明白你.初初封關時真係好大打擊, 因為連澳門大陸都無得去. 好唔慣, 無咗努力工作嘅動力. 日日好忙都唔知為乜. 月復月咁期盼, 情緒有所改善, 雖然都覺得悶, 但嗰種渴望已大大減低.

如果有朝一日可以回復正常, 一定去番夠本.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

我都好想去,已經2年冇去過

珊瑚宮

2021勳章 開心吸收勳章

好想去旅行唔駛忍住.

別墅

其實上年年中已經頂唔住好想去喇喎...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊