時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

問你地支唔支持紫荊黨?無人回答既?莫非要等指示?唔同派系?

別墅

chowkitwai 發表於 21-2-25 19:45

點解水軍唔覆呀?

別墅

chowkitwai 發表於 21-2-25 19:45

果然收到指示,大家知道咩野事

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

chowkitwai 發表於 21-2-26 13:05
果然收到指示,大家知道咩野事
事實又證明多一次…黃絲大都係頭腦簡單,喜歡自話自說。831如是…陳媽媽是扮的如是…事實擺在眼前,都話知你~只識跟着黃媒的風向走。

紫荊黨在香港暫時唔見有咩政績,你想人點評價?
你以為有紅底背要要立即表態支持/反對?

近來,眼見啲黃媒妖魔化呢個新政黨,開始盲反起來了! 你就好似文宣機器就開帖。

你呢個帖留言…真係盡量黃人的特質。

別墅

ning.. 發表於 21-2-26 16:56
事實又證明多一次…黃絲大都係頭腦簡單,喜歡自話自說。831如是…陳媽媽是扮的如是…事實擺在眼前,都話知 ...

收到上頭advise回覆啦,點係呀!

你個貼只有一句系有內容,理解。
但係我都見唔到藍絲有咩野支持呀,莫非唔係你地同路人?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

chowkitwai 發表於 21-2-26 17:21
收到上頭advise回覆啦,點係呀!

你個貼只有一句系有內容,理解。
你唔好放棄治療,盡早求醫吧!

有妄想症可大可小的~

別墅

ning.. 發表於 21-2-26 17:24
你唔好放棄治療,盡早求醫吧!

有妄想症可大可小的~

你都係返工既,我理解。

子爵府

2021勳章

chowkitwai 發表於 21-2-26 17:25
你都係返工既,我理解。

你繼續說,我在聽

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Shhhhh    發表於 21-2-27 01:41
czl115    發表於 21-2-26 23:24
阿大    發表於 21-2-26 22:26
SU213    發表於 21-2-26 21:42
ning..    發表於 21-2-26 21:04

琥珀宮

2021勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢哋做咗D乜?唔覺眼有做過D乜,叫人up乜?又唔見你up!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

別墅

sandra28 發表於 21-2-27 00:18
佢哋做咗D乜?唔覺眼有做過D乜,叫人up乜?又唔見你up!
...

答得甘小心,系唔係上頭指示?

大宅

2021勳章

ning.. 發表於 21-2-26 16:56
事實又證明多一次…黃絲大都係頭腦簡單,喜歡自話自說。831如是…陳媽媽是扮的如是…事實擺在眼前,都話知 ...

而家做政協之類或者有親中人脈關係,似乎都未算得上咩紅底,反而呢個黨的代表人物王兟,好似曾經跟李首富做事?
https://www.ithome.com.tw/node/12916

一開黨的議事題目就係明日大嶼融資,我就吾信佢地同地產富豪黨冇關係囉

黃絲曱甴想挑戰藍絲揶揄別人,都吾知佢地有冇先查下誰是終極主子,非常奇怪

別墅

waterlilymonet 發表於 21-2-27 01:41
而家做政協之類或者有親中人脈關係,似乎都未算得上咩紅底,反而呢個黨的代表人物王兟,好似曾經跟李首富 ...

呢篇20年前架啦,無update既咩?

別墅

waterlilymonet 發表於 21-2-27 01:41
而家做政協之類或者有親中人脈關係,似乎都未算得上咩紅底,反而呢個黨的代表人物王兟,好似曾經跟李首富 ...

會唔會加入做黨員呀?

紫荊黨招收會員 廣邀海歸派、官二代入黨

珍珠宮

chowkitwai 發表於 21-2-27 01:53
呢篇20年前架啦,無update既咩?
人哋講緊李生個背景呀!廿年後個背景都一樣唔會變,都話你頭腦簡單㗎喇!俾單Update 啲嘅新聞你睇啦!

https://www.edigest.hk/熱話/am ... 黨淵緣-218616/

節錄~

同情年輕人 不認同表達方式 「我就係簡簡單單,真係真心想為香港做啲嘢。」王兟對於去年反修例運動中,年輕人的訴求表示理解,「點樣都買唔起一間屋,做嘢人工咁低,點樣生活?」他認為年輕人的理想,「係好簡單,但佢(哋)做唔到」,雖然不認同年輕人的表達方式,但亦表示同情。王兟明白自己不能理解所有社會問題,惟認為落實明日大嶼有望解決「房屋」與「青年」,這兩個相輔相成的「問題」。

「文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.edigest.hk/218616/?utm_campaign=copy

你係淨係識埋啲 臘腸新聞、毒果當秘笈, 事情有好多面的,部分黃媒只係利用你哋呢啲頭腦簡單的人來搞殘香港,你哋會被用完即棄的。

建設香港靠你哋真係死得,李生好同情手足㗎!逢中必反就會俾隔離帖某會員講中你…

只有怨氣, 甚麼都得不到, 一敗塗地!

補充內容 (21-2-27 03:01):
王生…先啱(打錯)

大宅

2021勳章

ning.. 發表於 21-2-27 02:39
人哋講緊李生個背景呀!廿年後個背景都一樣唔會變,都話你頭腦簡單㗎喇!俾單Update 啲嘅新聞你睇 ...

冇錯,呢個自稱黨的團體自揭或他揭的資料吾多,只能靠果位代表人物的背景去揣測其定位。

不過,大家只要考慮到佢地一開波嘅動作,就單刀直入,直指明日大嶼融資(美其名佢地珍惜年青人,要為年青人解決房屋問題),而又睇埋王先生之前為誰人效力,大家就應該拭目以待,究竟呢個疑似地產富豪黨,下一步棋會點行啦。

可笑的是,無知曱甴以為執到寶要挑機,乜都冇查下就走去嘲笑藍營,而家又小學雞地jump the gun,話果段新聞係20年前,可見其吾冇腦至極。

It makes no sense to argue with idiots......

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ning.. 發表於 21-2-27 02:39
人哋講緊李生個背景呀!廿年後個背景都一樣唔會變,都話你頭腦簡單㗎喇!俾單Update 啲嘅新聞你睇 ...

佢哋班友好低能架,所謂建設既方法咪就係浴火重生,投之亡地而後存

明明一隻生金蛋既鵝,夾硬叫便做火鳳凰,淋佢火水點埋火,燒死左之後咪你眼望我眼

唔係會重生架咩?
係咪要加句咒語架?
憐登岩岩有手足講要搵齊d龍珠先
天朗氣清

大宅

2021勳章

tinlong22 發表於 21-2-27 14:16
佢哋班友好低能架,所謂建設既方法咪就係浴火重生,投之亡地而後存

明明一隻生金蛋既鵝,夾硬叫便做火鳳 ...

龍珠代表什麼呢?

珍珠宮

waterlilymonet 發表於 21-2-27 13:31
冇錯,呢個自稱黨的團體自揭或他揭的資料吾多,只能靠果位代表人物的背景去揣測其定位。

不過,大家只要 ...
普羅大眾的確對這新政黨的認識不多,有待觀望。

樓主呢種睇幾篇黃媒就當自己得知國家機密,就出嚟獻醜的小黃人。面對bk 不乏有理有據、思路清晰的會員們,年中都唔知有幾多個低質黃文宣因而敗走!

呢個帖內樓主的留言,真係充分解說~點解黃嘅不能立足於此

唔係因為版主的不公,而係佢哋實在太低質

珍珠宮

tinlong22 發表於 21-2-27 14:16

明明一隻生金蛋既鵝,夾硬叫便做火鳳 ...
佢哋低能都唔係今日的事,詞窮就話人係開工、公關公司打手

換個角度嚟講…即係專業的!所以佢俾人質到口啞啞,都唔會太難睇吧!

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

waterlilymonet 發表於 21-2-27 14:17
龍珠代表什麼呢?

集齊七粒龍珠叫神龍出黎

過往班友係憐登將反中黑暴當係online game咁玩,又主線又副線

將幻想同現實撈埋一齊
天朗氣清

首頁

尾頁

跳至